Szexuális kényszerítés

2023.03.27. 14:38

Legalább egy tucat áldozata lehet a fővárosban karateedzőként dolgozó férfinak

Újabb részletek derültek ki a világbajnok magyar sportoktató férfi ügyéről, akit kiskorú ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel gyanúsítanak.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Pesti Srácoknak megerősítette, hogy folyamatban van a nyomozás az ügyben, az edzőt meggyanúsították, de kényszerintézkedést nem indítványoztak, mondván, annak nem álltak fenn a feltételei. A Blikk információi szerint a nyomozás másfél éve tart, a karateedzőként dolgozó férfi pedig szabadlábon védekezhet, sőt úgy tudni, jelenleg is gyerekekkel foglalkozik a vallási gyülekezet sportiskolájában – írja a Magyar Nemzet.

F. Márton Újpesten harcművészeti iskolát alapított, és több mint húsz éve foglalkozik nem csak fiatalkorúakkal, hanem kiskorú gyermekekkel is. Néhány éve látványos megtért, csatlakozott egy afrikai eredetű, de magyar alapítású gyülekezethez, amelynek több vidéki központjába is eljár, Budapesten pedig a közösség fővárosi képviselőjének mondta magát. Harcművészeti iskoláját Sionon Gyülekezetének nevezte el – tudta meg a Pesti Srácok.

Egy volt edzőtárs, Kollárik József volt az első, aki megnyílt és nyilatkozott a lapnak. Beszélt arról, hogy már húsz éve az egész környezetük sejtette, tudta, hogy Márton mit művel a fiatal fiúkkal, de senki sem mert, vagy akart lépni, attól is tartva, hogy még őt kezdik ki, vádolják majd homofóbiával, s állítják pellengérre, amiért „megtámadta” az edzőt.

F. Márton jól kidolgozott módszerrel szerezte meg áldozatait:

kipuhatolta, melyek azok a családok, ahol probléma van, és ott nem csak a fiút, hanem a masszázsok segítségével sok esetben az anyát is behálózta, ezzel előre bebiztosította magát, ha a fiú beszélne 

– nyilatkozta a Pesti Srácoknak Kollárik József.

Mostanra kiderült, hogy legalább egy tucat áldozat lehet, akiket meg is neveztek a kihallgatások során tanúk, a Pesti Srácok információi szerint többen tettek egyértelműen terhelő vallomást a férfira. 

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában