Hrivnák Tünde

2023.03.31. 10:47

Nagy sikert aratott a komlósi divattervező halasi csipkével díszített kollekciója

A tótkomlósi Hrivnák Tünde divattervező a 120 éves jubileumát ünneplő halasi csipke kiállítás megnyitóján bemutatta a BY ME Miracle halasi csipkével díszített ruhakollekciót a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Cs. I.

A türelem himnusza címmel nyílt, s divatbemutatóval egybekötött kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban látható. A halasi csipke jubileumi, az Agrárminisztérium által is támogatott rendezvénysorozatának záróeseményén nagy sikert aratott a tótkomlósi divattervező csipkevarrók gyönyörű csipkéivel díszített kollekciója.

A halasi csipkevarrás élő hagyománya 2010 óta szerepel a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékén, a halasi csipke pedig 2014-ben bekerült a jelenleg 85 értéket tartalmazó Hungarikumok Gyűjteményébe. Hrivnák Tünde Pro Urbe és Józsa Judit Magyar Viseletért díjas divattervezőt és elbűvölő kollekcióját szűnni nem akaró tapssal ünnepelte a közönség a divatbemutatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában