Közbiztonság

2023.06.02. 13:53

Kerékpáros járőrök álltak szolgálatba Békéscsabán

Ismét szolgálatba álltak a kerékpáros járőrök a megyeszékhelyen.

N. Sz.

A speciális járőrszolgálati forma lehetővé teszi, hogy a rendőrök a szabályok betartásával példát mutassanak a kerékpárosoknak.

Forrás: Police.hu

A vármegyei főkapitányságon elmondták, az önkormányzat támogatásával 2016-ban indult el Békéscsabán a kerékpáros rendőrjárőr-szolgálat, amely minden évben a turisztikai szezon ideje alatt működik. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyon hasznosnak bizonyult a járőrszolgálati forma, mert gyakran előfordul, hogy a járókelők vagy a közlekedők tőlük kérnek tanácsot, vagy segítséget, illetve számos alkalommal intézkedniük is kellett a közbiztonság fenntartása, vagy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében.

A kerékpáros rendőrjárőrökkel Békéscsabán elsősorban a belvárosi forgalmas utakon, kerékpárutakon találkozhatnak a közlekedők. Olyan helyeken végeznek ellenőrzéseket, ahol gyakoriak a szabálytalanságok, így például a József Attila utca és az Árpád sor közötti gyalogos hídnál.  Ellenőrizni fogják a gyalogos járdákat és a kerékpáros átvezetéssel nem rendelkező gyalogos-átkelőhelyet is, mert sokan még mindig nem szállnak le a kerékpárról ezeken a helyeken. A speciális járőrszolgálati forma lehetővé teszi, hogy a rendőrök a szabályok betartásával példát mutassanak a kerékpárosoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában