Ellenőrzés

2024.03.27. 16:54

Gyógyszereket rejtettek a konténerek közé, Gyulán buktak le

Konténeres áru között bújtatott magáncsomag akadt fenn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreinek ellenőrzésén Békés vármegyében.

Papp Gábor

Gyulán, a közúti határátkelőhely közelében állítottak meg egy bolgár kamiont a járőrök, amely különböző távol-keleti árukat szállított Görögországba. A plafonig tömött raktér dobozai közül a pénzügyőrök egy sárga ragasztószalaggal körbetekert küldeményt nyitottak fel, amelyben gyógyszereket találtak. A csomagot a címzése szerint Spanyolországban adták fel, azonban a termékekhez sem okmányt, sem bizonylatot nem tudott mutatni a sofőr.

hamis gyógyszer, csomag, kamion, NAV, pénzügyőrök
A csomagot a címzése szerint Spanyolországban adták fel, azonban a termékekhez sem okmányt, sem bizonylatot nem tudott mutatni a sofőr. Fotó: NAV

A készítményeket szakértő is megvizsgálta, majd megállapította, hogy ezekhez a gyógyszerekhez engedély szükséges, illetve minden mástól kizárólag elkülönítve szállítható, egy speciális bizonylat kíséretében. A szükséges okmányok hiánya miatt felmerült a gyanú, hogy a készítmények hamisak.

A további eljárás lefolytatása érdekében az egyenruhások értesítették a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait.

A gyógyászati készítmények beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető. Az elmúlt években számtalan hamisítvány jelent meg a piacon, amelyeknek káros mellékhatásai lehetnek a fogyasztókra nézve, mivel azok nem estek át az előírt ellenőrzési, engedélyezési folyamaton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában