Avasi Borangolás

2022.05.16. 14:00

„Ennek a rendezvénynek olyan hangulata van, amellyel kevés hely büszkélkedhet az országban”

Külföldről és az ország más tájairól is érkeztek érdeklődők a hétvégi Avasi Borangolásra.

ÉM

Különleges élményt ígért az Avasi Borangolás. Fotó: Kozma István

Az Avasi pincesor és környéke volt a helyszíne a város szívében a tizedik Avasi Borangolásnak.

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által szervezett borgasztronómiai rendezvény célja a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztése.

Egyre többen csatlakoznak

Az Avas oldalában több mint 800 pince és borház található. A három nap jó alkalmat kínált a nyitásra.

A tények: 53 pincében és különböző helyszínen 52 zenész és zenekar, 17 gasztrós és 84 borászat finomságai várták a borkedvelőket.

A most jubiláló rendezvényre külföldről és az ország különböző pontjairól érkező vendégek helyi, környékbeli és Magyarország más jelentős borvidékeiről való borokat kóstolhattak. Meghívott borászegyéniségekkel találkozhattak. A gasztronómiai élményről pedig a város neves vendéglői gondoskodtak.

– Nagyon kedveljük a borokat, rendszeresen ellátogatunk a rendezvényre, már rengeteg borangolós poharunk van otthon. Ennek a rendezvénynek olyan hangulata van, amellyel kevés hely büszkélkedhet az országban – árulta el Orosz Tibor, aki Békéscsabáról érkezett a rendezvényre.

– Most vagyunk itt először a párommal. Sokszor olvastunk már erről a programról, de még nem vettük rá magunkat arra, hogy eljöjjünk. A járvány után ez az első nagyobb rendezvény, amin részt veszünk, és nagyon jól érezzük magunkat. Hangulatosak a sétányok, az idő is kellemes – így összegezte Kiss-Tóth Andrea, aki Budapestről érkezett a rendezvényre.

– Maga a név is sejtet valamit, nagyon különleges és sokatmondó. Idén vagyunk itt másodszor, nagyon kellemes a hangulata a rendezvénynek, kiváló kikacsolódási lehetőség volt számunkra. Külön örülünk, hogy a gyerekekre is gondoltak a szervezők – hallottuk Lipcsei Annától, aki a családjával látogatott ki a gasztronómiai eseményre.

Színes programok

A rendezvény keretein belül volt Bandukoló program, mely öt helyszínen gyöngyfűzéssel, arcfestéssel, mesterségbemutatóval és mézeskalácsfestéssel kínált a kisgyermekeseknek változatos családi élményeket. Voltak többek között kézművesvásárok, pódiumbeszélgetések, borkóstolók és zenei programok. A Huszár Akadémia forradalmi rajzoktatási módszertanával is megismerkedhettek a kicsik és nagyok, valamint elsajátíthatták a fotórealisztikus rajzolás alapjait.

Megvannak a nyertesek

A Borangolás keretein belül választják ki Miskolc város borát is. A cím egyik legfőbb előnye az lesz, hogy promotálják majd a termékeiket.

A fehérbor kategóriájában Miskolc város bora 2022-ben az abaújszántói Palkó Pincészettől érkezett, a Gelencsér 2021-es száraz furmint lett.

A vörösbor kategóriájában az egri Vincze Béla Pincészettől érkezett, 2018-as száraz kékfrankos nyert, valamint a desszertbor kategóriájában Áts Károlyék tarcali 2019-es Áts cuvée-je a díjazott.

A rendezvény szimbólumának számító üvegpoharakat a rendezvényen részt vevők megvásárolhatták, az árából a Baráthegyi kutyakiképzőt segítik a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában