Kicsit szomorkás

2022.05.17. 07:36

Citromsárga riasztás van érvényben Borsodban, mutatjuk, mi várható!

A délelőtt folyamán helyenként még előfordulhat egy-egy dörgés, villámlás a záporok mellett - közölte az OMSZ kedd reggel.

Egyelőre nincs strandidő. Fotó: BNR

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében figyelmeztetést adtak ki kedden reggel. Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Délután észak felől ismét megnövekszik a zivatarhajlam. Kezdetben főként a Dunántúl északi felén, a középső országrészben, majd a cellák terjedésével a déli, délkeleti területeken is megjelenhetnek zivatarok (legalacsonyabb valószínűséggel az északkeleti harmadban kell rájuk számítani).

Késő estére fokozatosan stabilizálódik a légkör, legtovább a déli országrészben fordulhat elő zivatartevékenység. A legerősebb cellákat viharos széllökés (~60-80 km/h), jégeső (<2 cm) és intenzív csapadékhullás (10-20 mm) is kísérheti - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd reggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában