Az apát és az anyát lakásukban fogták el

2022.05.18. 09:38

Ötven kiló kábítószert tároltak a gyerekülés mellett – videóval!

Az apát és az anyát lakásukban fogták el a KR NNI miskolci nyomozói, míg a drogbizniszben alattuk álló díler kezén az utcán kattant a bilincs.

ÉM

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO) Miskolci Osztálya kezdett el nyomozni azzal a 37 éves budapesti férfivel szemben, akiről olyan hírek terjedtek, hogy Szerbiából származó drogot raktároz. Az információ valósnak bizonyult, ugyanis amikor az NNI miskolci egysége május 16-án fővárosi lakásában elfogta, közel 50 kg kábítószert találtak nála. A toxikológus szakértő szerint a lefoglalt anyagok közül 39 kg olyan marihuánát tartalmazott, mely egy prekurzor vegyülettel volt átitatva, így új pszichoaktív anyagnak minősül. Ezen felül 9 kg hasist azonosított a szakértő, de találtak még a nyomozók amfetamint, valamint kábítószer fóliázására és csomagolására alkalmas gépet is.

A nyomozás arra is rávilágított, hogy P. Igor abban a lakásban porciózta és árusította a drogot, amiben 23 éves feleségével, valamint 1 éves és 16 éves lányaival együtt élt. Volt, hogy a kábítószert nagy tételben adta tovább a kereskedői hálózatban alatta álló tagoknak. Még saját családjára sem volt tekintettel, a különböző bizniszeket az ő jelenlétükben végezte. Felesége olyan szinten tudott drogügyleteiről, hogy az ő varró helyiségében, közvetlen egy autóba tehető gyerekülés mellett tárolták a marihuána tömböket.

A pár elfogásának napján ütöttek rajta a nyomozók az egyik díleren is. K. Krisztiánt Budapesten, a Hungária körút és a Szörényi utca kereszteződésében állították meg, mikor szegedi albérletébe tartott hazafele. A 30 éves férfi autójába nem sokkal korábban került bele az a papírdoboz, ami szemetes zsákokba csomagolt drogtömböket rejtett, összesen 5 kilogrammot. Épp olyanokat, amiket a rendőrök P. Igor lakásán találtak. A marihuánával teli pakkok – azt gondolván, hogy a kábítószerkereső kutyák így nem fognak szagot fogni – pirospaprikával voltak beporozva. A csel azonban nem jött be, még kutya sem kellett ahhoz, hogy a nagyértékű zsákmányt a nyomozók lefüleljék.

Az autóban, valamint a lakásban talált és lefoglalt kábítószerrel a KR NNI miskolci nyomozói összesen 50 000 adag drog piacra kerülését akadályozták meg. Ennek feketepiaci értéke közel 150 millió forint. A rendőrök ezen felül lefoglaltak két nagyértékű gépkocsit is.

A KR NNI NBEFO miskolci munkatársai mind a három embert jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, és vizsgálják, hogy terhükre róhatók-e más bűncselekmények is. A nő szabadlábon védekezik, míg a két férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában