Vizsga időszak

2022.05.25. 11:30

Elkezdődött a vizsgaidőszak, a hallgatók örülnek a jelenléti oktatásnak

Vizsgázó hallgatókkal telt meg a Miskolci Egyetem campusa, akik egybehangzóan azt mondták, hogy jobb volt a személyes oktatás.

ÉM

Elkezdődött a vizsgaidőszak az egyetemisták számára a Miskolci Egyetemen is. A hallgatók a félévben megszerzett tudásukról adhatnak számot a következő hetekben. A hallgatóknak hat hét áll rendelkezésükre, hogy a soron következő félévi vizsgáikat teljesítsék. Idén már minden számonkérés személyes jelenlét mellett zajlik a Miskolci Egyetem campusán, így már a megszokott keretek között vizsgázhatnak. 

Előnyösebb a jelenlét 

„Ez a félév volt eddig a legnehezebb számomra” – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Bodnár Bella Rebeka másodéves hallgató, aki elmondta, hogy számára a legtöbb nehézséget az okozta, hogy nagyon sok írásbeli beadandót kellett leadnia. „Az idővel gyakran harcoltam és a feladatok pedig tornyosultak, de már csak két vizsgám van hátra, így már nyugodtabb vagyok” – mondta Bodnár Bella Rebeka, aki azt is megjegyezte, hogy számára előnyösebb volt az online oktatás „Többször volt olyan, hogy két óra szünet volt egy-egy órám között, addig otthon tudtam csinálni a dolgaim, ha pedig az egyetemen voltam, sokkal kevesebb lehetőségem volt haladni” – húzta alá. 

„Én most szakosodtam, így nekem hét vizsgám lesz, amelyeket úgy érzem, könnyedén fogok venni, mert már a félév közben is voltak zárthelyi dolgozatok, most csak át kell ismételnem a tananyagot és szóban vizsgázni belőle” – nyilatkozta az Északnak Szarka Orsolya, a bölcsészkar hallgatója. 

„Számomra sokkal jobb volt a jelenléti oktatás – ezt már Tánczos Eszter mondta, aki azt is hozzátette: – Nekem hiányoztak a közösségi programok, a kollégium, mert annak is megvan a maga varázsa, és órán is sokkal egyszerűbb volt, ha láthattuk is egymást. Többet tudtunk egymásnak segíteni például a tanulás tekintetében.” 

Az általunk megkérdezett hallgatók egybehangzóan azt nyilatkozták, hogy szeretnének a jövőben továbbtanulni még és kamatoztatni az itt megszerzett tudásukat, így különösen fontos számukra, hogy sikeresen zárják a félévet, mert mint mondták, „szükséges a jó átlag ahhoz, hogy államilag támogatott képzésen tudjuk folytatni a tanulmányainkat”. 

(A borítóképen: Szarka Orsolya, Bodnár Bella Rebeka és Tánczos Eszter | Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában