Kegyetlen emberölés

2022.06.28. 09:27

Vízbe fojtotta a mozgáskorlátozott édesapját Kazincbarcikán

A férfi az apját levetkőztette és betette a fürdőkádba, majd a száj- és orrnyílását a kezével leszorította, addig tartotta leszorítva, amíg megfulladt.

Fotó: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 37 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt, aki 2021. március hónap közepén, kazincbarcikai lakásukon a vele együtt élő mozgáskorlátozott, önmagát ellátni nem tudó apját levetkőztette, betette a fürdőkádba, majd a száj- és orrnyílását a kezével leszorította mindaddig, amíg a sértett megfulladt.

A vádirat szerint a vádlott 68 éves apja Parkinson-kórban szenvedett, és 2021. február hónap első feléig egyedül élt, mivel mozgáskorlátozott volt, önmagát nem tudta ellátni, így állandó felügyeletre szorult. A fia, a vádlott a kazincbarcikai lakásába költöztette, ahol a vádlott élettársával és annak gyermekkorú lányával éltek együtt.

A szomszédos társasházban lakott a vádlott élettársának édesanyja, és lánytestvére.

2021. március hónap közepén a vádlott élettársa hivatali ügyek intézése miatt elment a lakásból, majd az éjszakát a barátnőjénél töltötte. A vádlott aznap az édesapját Kazincbarcikán tolókocsival szállította, amikor a délutáni órákban összetalálkozott három férfi és egy nő ismerősével, akikkel italozni kezdett, de időközben még kiváltotta az apja gyógyszereit és bevásárolt. Estére a társaságból két férfit és a nőt felhívta a lakására, itt tovább folytatták az italozást. Amikor a vendégek eltávoztak, és a vádlott kettesben maradt az apjával, az apját levetkőztette és betette a fürdőkádba, majd a száj- és orrnyílását a kezével leszorította, addig tartotta leszorítva, amíg a sértett megfulladt.

A halál beálltát követően átkiabált a szomszéd épületbe az élettársa édesanyjának, hogy hívjanak mentőt.

A sértett halála a légutak elzárása okozta fulladás miatt állt be, a fulladásos halál megélése jelentős testi és lelki gyötrelemmel járt.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában