Adomány

2022.07.05. 14:50

Életmentő készüléket kapott a miskolci Gyermekegészségügyi Központ (fotókkal, videóval)

A koraszülött gyermekekre gondolva szervezték a gyűjtést a Megyei Kórház részére.

ÉM

Fotó: Ádám János

Felajánlásban részesült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központja (GYEK). Az Alapítvány az Alapítványokért Plüss Kommandó programjának keretében a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Újszülött Intenzív Osztályát támogatta: egy életmentő készüléket és különböző speciális textíliákat vehetett át a GYEK. A korszerű és a minden modern technológia elvárásnak megfelelő új csecsemőmentő inkubátort ünnepélyes keretek között adták át kedden délután a Megyei Kórházban. 

„Mindig nagy öröm számunkra, ha adományokat kapunk, mert arra törekszünk, hogy a gyermekek a legjobb körülmények között tudjanak gyógyulni” – mondta dr. Hauser Péter, Gyermekegészségügyi Központ vezető főorvosa. Arra is rámutatott: folyamatosan arra törekszenek, hogy a legmagasabb színvonalon tudjanak fejlődni a koraszülöttek. 

„A koraszülött babák sokkal igényesebb és bonyolultabb ellátásra szorulnak. Gyűjtést szerveztünk nekik és így szeretnének hozzájárulni az osztályok minőségi javításához” – emelte ki Nyilka Ildikó, az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumának elnöke, aki azt is elmondta: szeretné, ha minden koraszülött anyuka a legmagasabb szinten tudná a koraszülött gyermekét nevelni. 

Boldog Róbert, a plüsskommandó gyártásigazgatója elmondta, új speciális textilekkel szerelik fel a koraszülött osztályokat, többek között speciális babafészkekkel, amelynek funkcióit a sajtótájékoztató keretei között ismertették. A felajánlott összeg értéke közel 20 millió forint.

(Fotók és videó: Ádám János)

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában