Avalon-irodaház

2022.08.08. 14:02

Pezsgő üzleti élet jöhet létre Miskolc keleti kapujában (fotókkal frissítve)

Átadták az Avalon EGO irodaházát és az il Baffo éttermet Miskolcon.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

Átadták az Avalon EGO irodaházát és az il Baffo éttermet Miskolcon. Egy évvel ezelőtt kezdték el a volt Északterv évtizedek óta leromlott állapotban lévő épületének átalakítását. Mostanra pedig elérkeztek oda, hogy átadhatják a kollégák és más nemzetközi cégek számára is a teljesen felújított új, modern, minden igényt kielégítő East Gate Offices irodaházat - mondta a hétfői átadási ünnepségen Tóth Róbert az Avalon Center Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: egy korszerű, színvonalas, könnyen megközelíthető komplexum jött létre. Hisznek Miskolcban, ezért értékteremtő beruházásokat hoznak létre a városban. Olyanokat, amelyek valódi tőkevonzó képességgel és infrastruktúrával, valamint munkaerő-megtartó képességgel rendelkeznek. Az ügyvezető utalt az Avalon turisztikai célú fejlesztéseire és az iskolára is, mely a cég nevéhez kapcsolható.

A munkára koncentrálhatnak

Az "A" kategóriás irodaház az egyik legimpozánsabb épülete lett a városnak – emelte ki Tóth Róbert. Az „EGO” rövid néven nevezett East Gate Offices átadásával négyszeresére nő a térség minőségi irodaterületeinek mennyisége. Az épület nevének rövidítése azt szimbolizálja, hogy az ideköltöző cégeknek már csak a munkájukra, saját magukra kell koncentrálniuk, mert ehhez biztosítják a színvonalas környezetet, így a bérlők sikerre vannak ítélve – vélekedett a vezető. A közel tízezer négyzetméter irodával és egy kizárólag napközben működő olasz étteremmel rendelkező épületegyüttes megnyitása a város keleti kapujához közel található rozsdaövezet megújulásának első lépése. Ugyanis az épülethez első bérlőként kapcsolódó il Baffo olasz étterem, nemcsak a dolgozókat szolgálja majd ki, hanem a város étkeztetésébe is be szeretne épülni, ahol olasz ételeket reggelizhetnek és ebédelhetnek a dolgozók és a miskolciak egyaránt.

Szabadon variálhatóak

Az East Gate Offices irodakomplexum 4 részből áll, két 5 emeletes irodaépületből, az összekötő központi fogadótérből és az étteremből. Az első irodaházban, az A épületben kaptak helyet a HELL cégcsoport Miskolcon dolgozó munkatársai, a másik 5 emeletes irodaépületben, a C épületben találhatók az 50-2000 négyzetméteres bérelhető irodák és a hozzájuk tartozó 8-20 fős tárgyalók. Az irodák egyedileg variálhatóak majd a leendő bérlők igényei szerint. A két egységet összekötő B épület az EGO fogadótere, a központi recepció, ahonnan a 100 fős, külsősök számára is bérelhető konferenciaterem is nyílik. Az irodaház egy több mint 18 ezer négyzetméteres területen fekszik, melyhez a Zsigmondy utca túloldalán tartozik egy 150 férőhelyes parkoló is.

A maga idején modern volt

Az Északterv ház a maga idején előremutató, nagytermes irodaépületként működött 5 szinten, ahol a több mint 500 munkatársat paravánok, tervek tárolására alkalmas bútorok választották el egymástól. A 80-as évek közepe felé az épület belső tereit felújították, szintenként középfolyosós, falakkal leválasztott hagyományos irodaépületet alakítottak ki, és ez megmaradt a vállalat megszűnéséig. A 2000-es évektől, az Északterv kiköltözése után az épületcsoport folyamatosan romló állapotba került. Két évvel ezelőtt vásárolta meg a HELL cégcsoporthoz tartozó Avalon Center Kft. Miskolc egyik ikonikus építészeti helyszínét, majd tavaly augusztusban kezdődött meg a komplexum átalakítása. 

Előzmények: a főtér helyett a Zsigmondy utcára

Néhány éve a miskolci leendő főtér (Szent István tér) térfalaként tervezett irodaházat – Avalon Business Center néven – az Avalon Center Kft. A luxusirodaház terveit nem fogadták kitörő örömmel a környéken élők és civil szervezetek sem, úgy látták, hogy bár maga az épület a tervek alapján modern és szép, de léptékeiben túl nagy a leendő miskolci főtér mellé. Nem szerették volna, hogy üzletközpontként is funkcionáljon, de főként többszintesre tervezett, 350 férőhelyes mélygarázsa verte ki a biztosítékot. Végül a tervek nem kapták meg az építési engedélyt, ezért döntött úgy a cég, hogy nem tervezteti újjá: lemond a megépítéséről.

Ekkor derült ki, hogy mégis terveznek luxusirodát, de máshová, a Zsigmondy utcára, az Északterv volt épületéből. „Egy csoda-üvegépület lesz”, mondta 2021 februárjában lapunknak az ügyvezető. Nos, az épület elkészült, augusztus 8-án volt az átadó ünnepség.

Az Avalon Center Kft. közben a főtér melletti területén is építkezik, a terveket – Avalon-házként emlegetjük – néhány hete hozták nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában