Kinevezés

2022.08.19. 08:35

Riz Gábor miniszteri biztos lett

A kormány kinevezett két új miniszteri biztost.

Forrás: ÉM

Riz Gábor ózdi országgyűlési képviselő a magyarországi lignittermelés növeléséért, a villamos energia ellátásbiztonságáért és a lakossági fűtési célú energiaellátás biztonságáért felelős miniszteri biztos lesz 2022. szeptember 1-től 2024. augusztus 31-ig.

Riz Gábornak az lesz a feladata, hogy felmérje és elemezze a barnakőszén- és lignittermelés növeléséhez szükséges beruházásokat, illetve azok költségigényét, emellett ő méri majd fel és elemzi a barnakőszén- és lignittermelés fokozásához szükséges munkaerőigényt és a munkaerő szakképzettségének helyzetét.

Horváth László Heves megyei országgyűlési képviselő pedig a villamos energia ellátásbiztonságáért felelős miniszteri biztos lesz 2022. szeptember 1-től 2024. augusztus 31-ig.

Horváth László feladata lesz többek között a Mátrai Erőmű működésének optimalizálása, az ahhoz kapcsolódó térségfejlesztési program kidolgozása, illetve az erőmű lignit-villamosenergia termelésének fokozása. Emellett ő fogja felmérni az erőműhöz kapcsolódó térségi, gazdasági, társadalmi folyamatokat a régióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában