Botrányos!

2022.09.24. 10:09

Tarkón szúrta haragosát Olaszliszkán

Késsel akart véget vetni a szóváltásnak.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a vádlott április 3-án 13 óra körül Olaszliszkán, egy lakóház körbe nem kerített, közterülettel közvetlenül határos udvarán rövid szóváltást követően, a nála levő 10,5 centi pengehosszúságú késsel hátulról a fülén és a fejbőrén megvágott és kisebb erővel tarkón szúrt egy másik férfit, majd a védekezni próbáló sértettel dulakodni kezdett, melynek során mindketten a földre kerültek.  

A vádlott a dulakodás közben szidalmazta és fenyegette a sértettet és a késsel továbbra is felé szurkált, de szúrásai nem érték el. A vádlottól a kést a sértett a dulakodás során elvette és eldobta. A vádlott támadó magatartásának a történteket észlelő személyek közbeavatkozása vetett véget. A sértett a vádlott általi bántalmazás folytán szúrt-metszett, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a nyak hátulsó felszínének szúrt-metszett sérülése nagyobb erőbehatás és mélyre terjedő szúrás esetén 8 napon túl gyógyuló sérülés előidézésére lett volna alkalmas.

Börtönbe kerülhet 

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása az azt észlelőkben riadalmat, megbotránkozást váltott ki. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, a korábbi felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtásának elrendelését és az általa használt kés elkobzását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában