Miskolc

2022.09.25. 20:01

A fideszes Barta Gábor nyerte a miskolci időközi választást (frissítve véleményekkel)

56,24 százalékkal nyerte meg a miskolci 3-as számú választókerületben megtartott időközi önkormányzati választást Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje, megelőzve a baloldal jelöltjét, Sebe-Gazdig Juditot.

ÉM

Mint ismert, azért vált szükségessé helyi időközi választás kiírása a miskolci 3-as számú önkormányzati választókerületben, mert a korábbi, DK-s önkormányzati képviselő, Hegedűs Andrea az április 3-i országgyűlési választások eredménye alapján a baloldali összefogás országos listájáról parlamenti képviselői mandátumot szerzett. A két tisztség egyszerre nem gyakorolható, így – összeférhetetlenség miatt – lemondott helyi képviselői mandátumáról. 

Az időközi választást 56,24 százalékkal a GFidesz-KDNP-s Barta Gábor nyerte, megelőzve a baloldali pártok jelöltjeként  42,82 százalékot eléri Sebe-Gazdig Juditot és a 0,94 százalékon vágzó Fülöp József Istvánnét (Munkáspárt-ISZOMM). 

Gyurcsány házhoz jött a pofonért

 A választási eredmények véglegessé válása után Miskolcon a Fidesz székházában elsőként Csöbör Katalin országgyűlési képviselő gratulált a győztesnek. 

– Nem gondoltam, hogy az idén még egyszer ide kell állnunk, és ilyen nagyon nehéz menetünk lesz. Nagyon nagy munka volt, de szép munka volt, és győztünk! – fogalmazott Csöbör Katalin. –  Ismét átmentünk egy vastag falon, de mi a legvastagabb falon is átmegyünk. Jó volt a jelölt és jó volt a segítő csapat is.  Azonban még most jön a munka neheze, hiszen most következnek majd a közgyűlési ülések. Úgy gondolom, hogy a miskolci 3-as számú önkormányzati választókerület polgárai nagyon jó képviselőt kaptak. Barta Gábor agilis tettre kész, és a legjobban tudja majd képviselni a körzet érdekeit – hangsúlyozta Csöbör Katalin.  

Mint fogalmazott, egy nagyon tanulságos időközi választáson vagyunk túl. Az április 3-ai országgyűlési választás után Gyurcsány Ferenc a teljes DK-s vezetésével tulajdonképpen házhoz jött a pofonért. Napokig kampányolt a jelöltjének Miskolcon, már majdnem főhadiszállásként könyvelték el a várost, de a választás eredménye megmutatta, hogy Gyurcsány Ferenc önmaga árnyéka lett.  Be tudtuk bizonyítani, hogy Miskolcnak igenis van egy másik arca, amit mi képviselünk.  

– Mindent meg fogok tenni a továbbiakban is Barta Gáborért, a választókörzetéért,  hogy elinduljon az a fejlődés, amit az emberek akarnak - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Esőben, szélben 

– Győztünk, nem kicsit, nagyon! Nemcsak a választókerületi riválisomat, de az teljes DK-frakciót sikerült legyőznünk – kezdte beszédét Barta Gábor. – Hiába kampányolt az utcán, a lépcsőházakban és a miskolci kocsmákban a DK-frakció. A miskolci 3-as számú választókerület polgárai a mostani győzelemmel egyértelmű üzenet küldtek a DK-nak. Nincs szükségünk árnyékkormányra, nincs szükségünk Gyurcsányra. Mi kiszámíthatóságot, biztonságot és valódi fejlődést kínálunk a választópolgárainknak, Ígéretemhez híven mindent meg fogok tenni azért, hogy ez meg is valósuljon. Köszönöm a választópolgároknak, hogy rám szavaztak. Köszönöm, hogy bizalmat szavaztak nekem azért, hogy jobbá tudjuk tenni az életüket, és köszönöm Csöbör Katalinnak,  hogy mindig mindenben támogatta a munkámat.  Ebben a kampányban nemcsak az íróasztal mögött ültünk, hanem terepen voltunk, és Csöbör Katalin mindenki meglepetésére esőben, szélben, napsütésben, 40 fokban is jött velem, segítette a munkámat. A stábnak is nagyon köszönöm a munkáját, hiszen háttér nélkül nem lehetett volna sikert elérni. Ígérem, hogy a továbbiakban is a körzetemért fogok dolgozni, és nem felejtem el, hogy ki mit tett értem – hangsúlyozta Barta Gábor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában