Szüksége van rá? Kérheti!

2022.09.28. 16:00

Jövő péntekig kaphatnak takarékos égőket a miskolciak

Egy héttel meghosszabbították a LED-csereprogram jelentkezési határidejét.

ÉM

Nem kérdés, melyik a takarékosabb

Fotó: Shutterstock

Eddig már csaknem 3 700 miskolci család jelentkezett az önkormányzat által szeptember közepén indított LED-csereprogramra. A jelenlegi regisztrációs adatok alapján több mint 41 ezer takarékos fényforrást osztottak szét eddig.

A regisztrációs határidő szeptember 30-a volt, azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel egy héttel tovább tart a miskolci csereprogram, amelyben a hagyományos, nagyobb energiaigényű villanykörtéket lehet modern, takarékos fényforrásokra cserélni – olvasható a városháza közleményében.

Jelentkezni a www.miskolc.hu/ledcsere, illetve a www.ledcsere.hu internetes oldalakon a „jelentkezés” gombra kattintva lehet. 

A regisztráció mindössze néhány percet vesz igénybe, a megtakarítás azonban akár 50 ezer forintot is jelenthet az éves villanyszámlában. A programba bárki jelentkezhet, akinek van érvényes szerződése valamelyik áramszolgáltatóval, és rendelkezik miskolci lakcímkártyával. 

A rendszer néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően automatikusan kiszámolja, hogy az adott háztartás az éves áramfogyasztás, valamint a lakásban található izzók száma és használati ideje hány ingyenes LED-re jogosítja a jelentkezőt.

Akik nem tudnak online regisztrálni, őket regisztrációs pontokon várják az önkormányzat munkatársai több városrészben is. A regisztrációs pontok listája megtalálható a www.miskolc.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában