Kevesebb lesz a parkoló?

2022.09.28. 17:30

Ez történhet a miskolci Bazár-tömbben

Újabb területet készül értékesíteni a belvárosban a Miskolc Holding Zrt.

ÉM

Lakásokat, üzlethelyiségeket és mélygarázst is készül építeni az a beruházó, akinek augusztus 1-jétől visszaadott azidáig általa bérelt területet a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. az úgynevezett Bazár-tömbben. A társaság zöld zónához tartozó fizető parkolót üzemeltetett a Széchenyi utca, Szentpáli utca, Régiposta utca, Kazinczy Ferenc utca által határolt zúzalékos területen. A szerződés megszünte révén mintegy 100 fizető parkoló férőhely szűnt meg a belvárosban.  

Szűk egy hónap átmeneti időszakot követően – az idő alatt lényegében ingyen lehetett várakozni a területen – augusztus 26-án körbekerítették az ominózus részt és megkezdődött a társasház építésének előkészítése. 

A körbekerített területen megkezdődött a társasház építésének előkészítése

Eladnák 

Közben kiderült, hogy a Bazár-tömbön belül a város tulajdonában lévő terület is új gazdára találhat. A Miskolc Holding Zrt. ugyanis olyan kérelmet juttatott el az önkormányzathoz, hogy egy 209 négyzetméter alapterületű részt az ott lévő parkolóház szomszédságában vonjanak ki a város törzsvagyonából azért, hogy összevonják azzal az ingatlannal, amelyen a parkolóház van. Mint kiderült, a cél az összevont területek későbbi értékesítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában