Kérdez a képviselő

2022.09.30. 18:15

Hova kerülnek a miskolci számozott utcák lakói?

A Mi Hazánk Mozgalom is tiltakozik a szerintük a volt fészekrakó programra emlékeztető folyamat ellen.

ÉM

Miskolc, számozott utcák

Fotó: MW

Miskolc.  A csütörtöki miskolci közgyűlés másnapján Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, miskolci önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón fejezte ki az ülésen történtekkel kapcsolatos véleményét: „Csütörtökön Miskolc balos–jobbikos városvezetése megszavazta, hogy a számozott utcák lakóit integrált városrészekbe költöztessék. Felmerül a kérdés, hogy Miskolc mely városrészeit, utcáit fogja érinteni ez az intézkedés. Varga Andrea alpolgármester válaszából azonban az derült ki, hogy ezt nem tudják megmondani.”  

Pakusza Zoltán szerint elképesztő felelőtlenség egy városvezetés részéről úgy elindítani egy folyamatot, hogy annak részleteivel nincs tisztában. „Annyit tudunk csak, hogy ezt a Máltai Szeretetszolgálat fogja intézni. A Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik ezen folyamat ellen, amely minket a volt fészekrakó programra emlékeztet” – jelezte a képviselő. 

A csütörtöki közgyűlésen az egyik legnagyobb érdeklődés a Javaslat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület részére ingatlanok térítésmentes használatba adására című előterjesztést övezte, amely lényegében a számozott utcákban kialakult állapotokról szólt. Az ülésen a Fidesz és a KDNP nevében felszólalók is feltették a kérdést, hogy hová szándékoznak költöztetni a területről a jelenleg ott élőket. Az előző önkormányzati vezetés idején létezett a városnak egy nyomortelep-felszámolási programja, amelyet mintegy 30 ezer miskolci aláírásával is támogatott. Nem látszik, hogy a jelenlegi városvezetés ezt bármilyen módon folytatni akarná. Inkább az tűnik ki, hogy újra fészekrakókat akarnak Miskolcra telepíteni. 

Veres Pál polgármester határozottan cáfolta, hogy bármi köze lenne a számozott utcákban folytatódó programnak a fészekrakókhoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában