Gombakiállítás

2022.10.01. 12:16

Ismert és különleges, ritka gombafajták is a Búza téri piacon - fotókkal, videóval

Gombakiállítást szervezett a Miskolci Gombász Egyesület szombaton délelőtt Miskolcon, a Búza téri piac árucsarnokában.

NHK

Fotó: Vajda János

Már kora reggel elkezdték a gombák kipakolását, hiszen időigényes ennyi fajtát kiállítani, a látogatók a nyitást követően folyamatosan érkeztek, nagy az érdeklődés – mondta Béres János, a Miskolci Gombász Egyesület elnöke. Hozzátette: az időpont választás is szerencsés, mert szombaton délelőtt az emberek sokan jönnek a piacra vásárolni és ahogy meglátják a színes, látványos gombákat, megállnak megnézni. A gombákat, amelyek a kiállításra kerültek, előző nap frissen szedték, a nagy eső ellenére voltak olyan lelőhelyek, ahol találtak több fajtát – hangoztatta az elnök.

A zöld címkével ellátott gombák ehetőek, nem mérgezőek, de ennek ellenére nem mindegyiknek egyenértékű az étkezési értéke, vagyis általában nem fogyasztják az emberek, de olyan példányok is a közönség elé kerültek, amelyek kifejezetten mérgezőek, vagyis alkalmatlanok evési célokra. A fő tevékenysége az egyesületnek az ismeretterjesztés, a kiállítás célja is ez volt. A látogatók sok kérdést tettek föl, amelyeket igyekeztek megválaszolni, ugyanis ilyen színkavalkáddal és fajta gazdagsággal nem gyakran találkoznak az emberek – emelte ki Béres János.

Lehetőség volt az ismeretanyagukat bővíteni a kiállított példányokról megtudott információkkal.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában