Átfogó ellenőrzés

2022.10.01. 21:00

Lovas és kutyás polgárőrök közös akcióban - fotókkal

Hernádnémeti településen főleg a külterületi részek kerültek górcső alá a közös szolgálat során.

HI

Lovas és kutyás polgárőrök közös akciója Hernádnémetiben

Forrás: Hernádnémeti Polgárőr Egyesület

Ahogy korában már beszámoltunk róla, megyénkben elsőként Hernádnémetiben indult el a kezdeményezés a kutyás polgárőrség megalakítására, miután a rendőrségtől kapott német juhászkutyákkal elkezdtek dolgozni a helyi polgárőr-egyesület tagjai Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetőjének szakmai felügyelete alatt. Június elején le is vizsgázott a három kutya-járőr páros, így hivatalosan is elindulhatott a járőrözés. A hernádnémeti szolgálat vezetőjét, Dudik Árpádot pedig felkérték, hogy a kutyás tagozat megyei koordinátori feladatait is lássa el a jövőben. 

Mint Árpádtól megtudtuk, azóta igyekeznek minél többet terepen lenni a kutyákkal, illetve többfelé hívják is őket, így például, ahogy portálunk is beszámolt róla, augusztusban Radostyánban tartottak látványos és sikeres bemutatót

A napokban pedig Hernádnémetiben a kutyás és lovas polgárőrség átfogó-közös szolgálatot tartott a község határában. A boros pincéknél, illetve a Hernád parton ellenőriztek elsősorban. Cél volt az is, hogy felhívják a borházak tulajdonosait, hogy nagy értékű tárgyakat ne hagyjanak az ingatlanjaikban. A rossz idő beköszöntével ugyanis, amikor a hétvégi-házas övezetben csökkent a mozgás könnyen megjelenhetnek a lopási szándékkal érkezők. A polgárőrök persze tovább folytatják a járőrszolgálatukat, de sokat segít a tulajdonosok tudatossága is a bűncselekmények megelőzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában