Mezőkövesd

2022.10.03. 18:56

Húsznapos jogosítvánnyal, rendőrök előtt, zebrán szegte meg súlyosan a szabályokat (videóval)

Nem biztosított elsőbbséget a zebrán közlekedő gyalogosnak egy autó sofőrje, akit a mezőkövesdi rendőrök azonnal ellenőrzés alá vontak. A férfi alig egy hónapja szerezte meg vezetői engedélyét, a szabályszegést pedig közvetlenül a rendőrök előtt követte el.

Forrás: PoliceHungary/YouTube

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai ellenőrzést hajtottak végre 2022. szeptember 28-án Mezőkövesden. A rendőrök 14 óra körül észlelték, hogy a Mátyás király úti kereszteződésnél egy kocsi vezetője nem biztosított elsőbbséget a zebrán közlekedő gyalogosoknak. Az eset során nem történt személyi sérülés, ami a gyalogosok gyors reakcióin és csak néhány centiméteren múlott csupán. Az eset az éppen járőröző rendőrök előtt történt, így a szabályokat áthágó sofőrt azonnal intézkedés alá vonták, és előállították a rendőrkapitányságra.    

A rendőrök az ellenőrzés alá vont sofőrt 50 000 forint szabálysértési bírsággal sújtották és 2 hónapra eltiltották a vezetéstől – közölte a police.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy a szabályok betartásával a balesetek elkerülhetők, továbbá a rendőrség intelmeinek betartásával mindenki hazaérhet:

  • a járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét! Sokat segít a szemkontaktus, hogy mindenki számára világos legyen, ki mit lép,
  • a gépjárművezetők mindig az út és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét,
  • az autósok kiemelt figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, fokozottan ügyelve azokra a napszakokra, amikor a jelzőlámpa nem üzemel,
  • a gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat,
  • a gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat. A gyalogosok nagy kockázatnak vannak kitéve, ha korlátozott látási viszonyok között közlekednek. A veszélyhez hozzájárul a sötét ruházat, ha lakott területen kívül nem viselnek láthatósági mellényt, és ezáltal szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe. Legyen mindig látható!   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában