Zene

2022.12.07. 11:30

Adventi koncert neves vendégekkel Miskolcon

Érdemes lesz december 12-én ellátogatni a megyei könyvtár zenei részlegébe.

HE

Selmeczi György zeneszerző

Selmeczi György, az egykori Miskolci Új Zenei Műhely egyik alapítója érkezik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár zenei részlegének adventi koncertjére. Időpont december 12-e, hétfő délután fél 5.  Selmeczi György vendégeket is hoz magával.   

Selmeczi György Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész, karmester, operarendező, érdemes művész, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Miskolci Területi Csoportjának tagja. 1976-ban Miskolcra költözött, ahol a Zeneakadémia miskolci tanárképző intézetében tanított. Megalakította és vezette a Miskolci Új Zenei Műhelyt, és a Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatója volt. Magyarországon kívül Európa számos országában lép fel karmesterként, zongoraművészként és zeneszerzőként.

Híres felvételek sora 

Hangfelvételek sora fűződik a nevéhez, ezeken kívül televíziós népszerűsítő sorozatot készített az operáról (Kolozsvári operamesék), tévés interjúsorozatot kortárs zenészekkel (Kortársaim). Részben az Auris Társulat közreműködésével számos opera- és más zenei előadást rendezett és vezényelt szerte az országban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában