Garázda

2023.01.26. 13:03

Részegen elkötött egy autót és oszlopnak hajtott Mezőkövesden

A baleset után a férfit az elkötött autó tulajdonosa szállította be a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Mezőkövesdi Járási ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2022. szeptember 17-én ismeretlen mennyiségű szeszesitalt fogyasztott el. Este 9 óra körül egy cég mezőkövesdi telephelyéről – amely a vádlott ideiglenes szálláshelye is volt – egy másik férfi  tulajdonát képező személygépjárművel – a tulajdonos tudta és engedélye nélkül, kihasználva, hogy  telephely udvarán parkoló gépjárműben az indítókulcs benne maradt – azt jogosulatlanul használva elindult Mezőkövesd belterületén.

A férfi Mezőkövesden, a Mátyás király úton haladva a személygépjárművel úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy szervezetében szeszesital fogyasztásából származó alkohol volt. Haladás közben - eltérve az út vonalvezetésétől - a menetirány szerinti jobb oldalon az úttestről lehaladt és a járdán lévő közvilágítási oszlopnak ütközött. A férfi kiszállt az autóból és a helyszínről futva távozott.

A baleset után a férfit az elkötött autó tulajdonosa szállította be a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság épületébe, ahol a rendőrök imtézkedtek, majd a mezőkövesdi orvosi ügyeleten vérmintát vettek tőle.

Többszörös visszaeső 

A férfi úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy szervezetében 0,50 gramm/liter véralkohol-koncentrációnál nagyobb érték előidézésére alkalmas szeszesital fogyasztásából származó alkohol volt.

Az ügyészség a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában