Csoportos rablás

2023.01.27. 10:32

Letartóztatták a miskolci rablás fiatal gyanúsítottjait

A miskolci Újgyőri főtér közelében kötött bele áldozatába a három fiatalkorú és egy gyermekkorú.

ÉM

A rablók elfogásának pillanata

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a három fiatalkorú és egy gyermekkorú személynek a letartóztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatók a Miskolc egyik forgalmas központja, az Újgyőri főtér közelében január 23-án délután történt rablás elkövetésével - tudta meg a Borsod Online.

A rendelkezésre álló adatok szerint a négy fiatal a mellettük elhaladó sértettet megállásra szólította fel, de mivel annak nem tett eleget, követni kezdték. Egy közeli gyalogátkelőhelynél érték utol, megdobták egy chipses zacskóval és ütögetni kezdték a fejét. A sértett az úton átkelve betért egy közeli társasház udvarára, a társaság azonban továbbra is követte, hátulról lábon rúgták, meglökték. Amikor a sértett megállt és megfordult, a terheltek körbevették, pénzt követeltek tőle. Ennek engedve a pénztárcájából átadott ötezer forintot.

Útonállás, gátlástalanság 

A cselekmény alkalmas lehet csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására. A bíróság álláspontja szerint – az elkövetés útonálló, gátlástalan és kitartó jellege miatt is – különös tárgyi súlyú bűncselekmény miatt indult eljárásban a kiszabható szankcióra figyelemmel a fiatalkorúak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve, hogy újabb bűncselekményt követnének el, mivel arra a pénzszerzés könnyű módjaként tekintenek.

A bíróság mindezeket mérlegelve február 26-áig  elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában