Váratlan helyzet

2023.01.28. 14:30

Kínos - beleragadt a padkába a busz

Az útról letért járműveket marasztalta az út menti sáv.

ÉM

Az olvasónktól kapott fotón: a Szerencs felé tartó buszt marasztalta a felázott padka

Fotó: Olvasónktól

Két ilyen esetről is beszámoltunk a napokban: a Bükkben a busz megcsúszott az úton és letért a padkára Hollóstetőnél. Mivel beragadt, nem tudott tovább menni. A Volánbusz szakemberei húzták ki a járművet. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett. 

A korábbi hasonló esetben az új kétszer kétsávos úton Szerencs felé tartó, utasokat nem szállító Volánbusz jármű kisebb műszaki meghibásodás miatt állt félre, majd az esőzések miatt felázott talajon megsüllyedt. A Volánbusz mentőszolgálata a miskolci telephelyre szállította javításra.  A két hasonló eset kapcsán arról érdeklődtünk a szállítási vállalattól, hogy hogyan előzhetőek meg a hasonló balesetek.

Képzésen vesznek részt

A Volánbusz Zrt. válaszában leírta: "tájékoztatjuk, hogy társaságunknak az időjárási- és útviszonyokra nincs befolyása. A múlt heti esetben érintett autóbuszunk Miskolcról Szerencsre tartva kisebb műszaki meghibásodás miatt állt félre, majd a nemrégiben átadott út még nem kellően összetömörült és az esőzések miatt felázott padkáján megsüllyedt. A Bükkszentkeresztről Miskolcra tartó járat megcsúszását pedig az oktatásokon tanultaknak megfelelően kezelte kollégánk, ezért nem lett belőle komolyabb baleset. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A Volánbusz autóbusz-vezetői minden évben oktatáson vesznek részt, amelyen a téli közlekedés veszélyeire, az azok kezeléséhez szükséges vezetéstechnika alkalmazására és a téli üzemeltetéssel kapcsolatos előírások betartására készítjük fel őket. A képzésen kiemelt hangsúlyt fektetnek a váratlan helyzetek kezelésére, a munkatársak problémamegoldó képességének fejlesztésére. A Hungaroringen pedig a csúszós útviszonyok melletti biztonságos vezetést oktatjuk a kollégáinknak, ahol az autóbusz-buszvetetői állomány mintegy 10 százaléka vesz részt évente."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában