Narancssárga riasztás

2023.02.04. 14:45

Ötvenszer vonultak a nap során a tűzoltók: vitte a tetőt a szél, parkoló autóra dőlt a fa Borsodban (frissítve)

Szombaton az erős szél miatt megyeszerte 50 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

Hegyi Erika

Nagyon sok munkája volt a tűzoltóknak szombaton az erős szél miatt.

Fotó: Lóránt Norbert címzetes tűzoltó törzszászlós

 „Sorra dőlnek ki a fák az erős szél miatt a Bükkben. Ha tehetik, ma inkább kerüljék az erdei utakat”, figyelmeztet a Lillafüred Online közösségi oldal.

Tömeges fakidőlés azonban nincs, tájékoztatta a boon.hu-t Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Elmondta:  szombat reggel és délelőtt kellett néhány fakidőléshez vonulniuk a tűzoltóknak Miskolc és Tiszaújváros környékén. Az útakadályokat azóta már elhárították. 

Miskolcon történt egy súlyosabb eset is, amikor parkoló autóra dőlt fát kellett eltávolítani a Virág utcában. A Tárkányi Béla utcában pedig egy ház tetejének a lemezborítását bontotta meg a szél, a veszélyes részeket kellett eltávolítani körülbelül 5 négyzetméteres területen. Szombat délután 2 óráig 30 helyszínen avatkoztak be megyeszerte a tűzoltók, jelezte Dojcsák Dávid.

Selyemréten egy hatalmas fát csavart ki a szél, melyről olvasónk küldött fotót.

Encsen, a busztársaság telephelyén dőlt ki egy fenyőfa, ami leszakított egy vezetéket. A fa egy melléképületre dőlt, a tűzoltók távolították el.

Ötvenszer vonultak a nap során a tűzoltók

Szombat délután 2 óráig 30 helyszínen avatkoztak be megyeszerte a tűzoltók, jelezte Dojcsák Dávid kora délután. Újabb érdeklődésünkre megtudtuk a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől, hogy délután a viharos szél miatt már nem történt különösebb esemény Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. Egész nap összesen 50 alkalommal kellett vonulniuk a tűzoltóknak útra dőlt fák miatt. 

Az Ön lakóhelyén mi a helyzet? Küldjön képet!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában