Dilemma

2023.02.07. 07:00

Ennyibe kerül az idei Miskolci Kocsonyafesztivál

A RocktoberFestet is szervező Uni-Garden Kft. rendezi az idei nagy miskolci seregszemlét.

Szaniszló Bálint

Március 3-a és 5-e között rendezik meg az idei Miskolci Kocsonyafesztivált

Fotó: Bujdos Tibor

A városházi sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a miskolci önkormányzat és a város tulajdonában lévő Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. összességében 80 millió forinttal és "egyéb szolgáltatásokkal" támogatja a március 3-a és 5-e között megrendezedő Miskolci Kocsonyafesztivált. Információnk szerint az összeg nagyobbik felét állja a vagyonkezelő cég és kisebb rész a konkrét önkormányzati kötelezettségvállalás.

A 80 millió forintos támogatás annál az Uni-Garden Kft.-nél landol, amelyet a kocsonyafeszivál jogtulajdonosa, Rózsa Edit bízott meg azzal, hogy rendezze meg az idei fesztivált.

Sokallták a 165 milliót 

A 2020-as kocsonyafesztiválról annak idején azt sikerült megtudni, hogy a Miskolci Kulturális Központ mintegy 100 millió forintot költött a programokra, de a teljes költség ennél nagyobb volt. A mostani kocsonyafesztivált szervező Uni-Garden Kft. ügyvezetője, Lipták Ádám azt mondta, hogy végeztek egy kalkulációt, amely szerint amennyiben a 2020-as szintű fesztivált szerették volna idén megrendezni, akkor mintegy 165 millió forintot kellett volna mozgósítani. A költségek csökkentése, de a színvonal megközelítése érdekében kötöttek együttműködést a régiségvásár és a Miskolci Kvaterka szervezőivel.

Bevételre is számítanak 

Lipták Ádám kérdésünkre azt válaszolta, hogy az idei kocsonyafesztivál összeköltségeit 120 millió forint körülre kalkulálják. A városi 80 millió forint és a "egyéb szolgáltatások", valamint a 120 millió forint közötti különbséget a bevételekből és szponzorok révén szeretné előállítani a szervező cég.  

Az egyébként 2021-ben alakított Uni-Garden Kft. azzal vált ismertté, hogy tavaly ősszel megszervezte és lebonyolította az egyetemi RocktoberFest fesztivált, amelyet egyébként a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai anyagilag támogattak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában