Beruházás

2023.02.08. 09:01

Ennyi új munkahelyet teremtenek Tiszaújvárosban

A Lidl épít raktárbázist a Tiszaújvárosi Ipari Parkban. Ezzel elfogyott az értékesíthető befektetési terület.

ÉM

Ezen a területen épül fel a Lidl raktárbázisa Tiszaújvárosban

Tiszaújváros önkormányzata a január 25-én megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen hozott döntést arról, hogy a Tiszaújvárosi Ipari Parkot üzemeltethető önkormányzati tulajdonú cég, a TiszaSzolg 2004 Kft. értékesíthet egy összesen majdnem 280 ezer négyzetméteres területet a Lidl Magyarország Kft. számára. A kiskereskedelmi üzletláncot működtető társaság raktárbázist akar építeni a területen. A logisztikai központ felépültét követően 300 munkahely teremtődik Tiszaújvárosban. 

A Lidl azért ezt a helyet választotta, mert jó a város közlekedési megközelíthetősége - az M3-as autópálya felhajtója néhány kilométerre van -, kiépített az ipari parki környezet, és a várost gazdaságilag fejlődőnek ítélik meg, amely potenciát adhat további fejlesztésekhez. 

Új ipari területek kellenek

A közgyűlési határozatot követően január 27-én alá is írták az ingatlan megvásárlásról szóló szerződést, amely szerint a vevő négyzetméterenként 2500 forintot fizet, azaz a TiszaSzolg 2004. Kft. bevétele mintegy bruttó 880 millió forint lesz. Mint megtudtuk, a Tiszaújvárosi Ipari Park negyedszázados történetében ez a legnagyobb volumenű és értékű területértékesítés. Ezzel lényegében valamennyi jelenlegi ipari felhasználású területet értékesítettek, keresni kell a bővítés lehetőségét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!