Döbbenetes

2023.05.31. 10:20

Nem fogja elhinni: Pálinkát locsolt, nejlonzacskót tekert felesége sérüléseire

Az asszony lábát amputálni kellett, de szeptikus állapota miatt meghalt a kórházban. A férj kötelességszegése vezetett felesége halálához.

BOON

A pohár helyett a sebre öntötte a pálinkát a férj

Fotó: kneiane

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 69 éves férfi ellen segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi Tiszakarád településen elhanyagolt, közművek nélküli lakóházban élt 68 éves feleségével, aki 2022. február elejétől már nem járt ki a lakásból, állandóan a konyhában tartózkodott, két összetolt karfásszékben fekve. 

A férj észlelte, hogy felesége már nem tud felkelni, bal lábszárán és bokáján kártevő rágcsálók súlyos sérüléseket okoztak. Megemlítette, hogy mentőt hív, a nő viszont ezt elhárította, így a férfi megelégedett felesége olyan ellátásával, hogy a sérülésekre pálinkát öntött és nejlonzacskót tekert rá.  

A szomszédok többször érdeklődtek, orvos értesítését szorgalmazták, de a férfi ezt azzal hárította el, hogy a felesége a lakásban alszik. 2022. február közepén a szomszédok tettek bejelentést a segélyhívó központba, a kiérkező mentőszolgálat a nőt kórházba szállította. Az asszony bal lábszárát amputálni kellett, szeptikus állapota miatt a kórházban elhalálozott.

Felfüggesztett börtönt kaphat 

A nő a fűtetlen lakásban fagyásos sérüléseket is szenvedett, kiterjedt bőrgyulladása és felfekvései is keletkeztek. A vádlottnak fel kellett volna ismernie, hogy a sérülések orvosi ellátást igényelnek, a szakszerű orvosi segítség elháríthatta volna a halálos következményt. A férfit felesége halálával kapcsolatban közvetlen felelősség terheli, mert nem kérte akár laikus, akár egészségügyi dolgozó segítségét.  

Az ügyészség büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában