Diadal

2024.03.26. 14:00

Így nyerte meg a nemzeti dalversenyt László Evelin és a Legényes

A vármegyénkből indult énekesnő hitvallása: „Csak tennünk kell, amit őszintén magunkénak érzünk...”

Pap Gyula

László Evelin a trófeával

Fotó: Bruzák Noémi

Éles küzdelemben, fergeteges produkcióval diadalmaskodott a miskolci László Evelin A Dal televíziós vetélkedőben. 

A boon.hu cikkeiben folyamatosan követhették olvasóink a viadal során a győztes dal, a Legényes sorsát. Most egy a legemlékezetesebb pillanatokra történő visszatekintésre kértük a dalszerző, énekes László Evelint.

Hosszú és izgalmas menetelés 

"A tavalyi év igazán termékeny volt, megszülethetett életem első albuma, a Bolyongó. Hosszú procedúra volt, egy év kemény munkája, mire végül teljesen elkészült. Ennek hangszerelésében Mazán Attila - Mazi barátom volt segítségemre, a Legényes eredeti verziójában csodás gitárjátékait is hallhatjuk. Kellett egy nagyon erős alap ahhoz, hogy a többszáz beküldött dal között ez is helyet kaphasson, s végül győzelmet arathasson. Az album egyetlenegy lírai és egyben népi motívumokkal átitatott dala a Legényes, amelynek mondanivalója annyira megérintette a zsűrit, hogy végül bekerülhetett A Dal 2024 legjobb 40 dala közé" – idézi fel Evelin.  

 

LÁSZLÓ Evelin
Így énekelt László Evelin A Dal 2024 döntőjében
Fotó: Bruzák Noémi

„Ahogy teltek a hetek, sok változáson és nagy fejlődésen mentem keresztül szerzeményem által. Annyi mindent kaptam az elmúlt időszak alatt: Kinyíltam, mint egy virág, így tanulságként a legfontosabb számomra az, hogy minél gondosabb és tudatosabb lépésekkel haladjak előre az utamon és ne halogassak tovább semmit, várván a tökéletes pillanatra, hiszen tettek teszik tökéletessé a pillanatot, nem pedig fordítva. Csak tennünk kell, amit őszintén magunkénak érzünk. Elég pozitív embernek tartom magam, ugyanakkor érzékenynek is - másképp nem is tudnék szívből énekelni, alkotni és előadni. Rá kellett eszmélnem arra, hogy az ember kiteheti - és ott hagyhatja szívét-lelkét a színpadon, kritikusai mindig akadnak majd, sőt... Most lesznek csak igazán. Nincs olyan dal vagy stílus, amit mindenki egyöntetűen szeretne és befogadna és ez talán jól is van így, de akik szeretik, azoknak sokat tudok adni és értük érdemes csinálni” – fogalmazza meg a tanulságokat az énekes.

Szívvel, szeretettel 

"Minden szeretetem benne volt ebben a versenyben és benne is marad a zene által. Kívánom, hogy ezt lássa és érezze meg mindenki! A crossover fantasztikus változást hozott az életembe. Elképesztő, milyen furcsa módon képes kimozdítani a komfortzónájából az embert egy-egy stílusváltás. Így volt ez velem és a rock átdolgozással. A Legényes alapvetően egy nagy ívű lélekdal és habár örültem annak, hogy a rock műfajt kaptam, egy picit mégis tartottam tőle, vajon hogyan fog megszólalni végül és milyen köntösbe volna érdemes bújtatni, hogy továbbra is végig önazonosan mozoghassak benne. Tökéletes segítőm volt erre a feladatra Madarász Gábor, Madi, aki modern felfogású rock ötleteivel valami egészen újat hozott a Legényes világába. Külön öröm számomra, hogy legutóbb már ő is mellettem állhatott a színpadon. Olyan energiák mozogtak a döntőben, amiket korábban még nem volt szerencsém megtapasztalni. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara olyan minőségi játékkal támogatta meg a továbbfejlesztett Legényest, hogy nem volt olyan, aki ne kapta volna fel rá a fejét. Ez valami új, valami más, valami modernebb, amit bevallom őszintén, mindvégig imádtam. Köszönöm továbbá drága férjemnek, családomnak, barátaimnak, minden egykori és mai tanáromnak, segítőmnek, hogy támogatnak és hisznek bennem. Köszönöm a zsűrinek, hogy esélyt kaphattam általuk. Köszönöm szépen mindenkinek azt a sok-sok szavazatot, hiszen a végén a közönség választotta meg Az év dalát 2024-ben, amiért nem lehetek elég hálás. Köszönöm, hogy ilyen sokan szeretik – fejezi ki háláját a győztes.

Profi háttérmunka

- Elképesztő támogatás állt minden egyes produkció mögött, amit a profi gyártásnak, szerkesztőségnek és stábnak köszönhetünk - mind a fényeket, a tökéletesen megszólaló dalokat, a legtökéletesebb időzítéssel, a kisfilmeket, a fotókat, a gyönyörűszép ruhákkal, sminkekkel és frizurákkal. Külön köszönöm zenésztársaimnak, hogy elkísértek a válogatóra és köszönöm a DAL backline zenekarának is, hogy résztvettek a Legényes rock átiratának játékában, valamint a döntőben is közreműködtek."

LÁSZLÓ Evelin
A rockos változat különleges fellépőruhával járt
Fotó: Illyés Tibor

"Köszönöm a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának, Balassa Krisztián karmesternek ezt az életre szóló élményt és Grósz Artúrnak, aki a szimfonikus hangszereléseket készítette a döntősöknek! A főnyeremény számomra legfontosabb része, hogy a berlini Hansa stúdióban készíthetem majd el 8 dalból álló új albumomat. Már el is kezdtem összegyűjteni azon anyagaimat, amiket szívesen vinnék és hamarosan folytatom az alkotást, hogy teljes lehessen a lemez. Biztos vagyok benne, hogy kiváló segítőim lesznek ezen munkafolyamatok során, amit már nagy-nagy izgalommal várok! Mindemellett a koncertszezon is kezdetét vette a tavasz beköszöntével, sorra érkeznek a felkérések. Nagyon várom már az első turnémat, aztán pedig ősszel irány Berlin" – zárja beszámolóját A Dal bajnoka. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában