Emberölési kísérlet

2024.03.27. 15:16

Nyakon szúrt egy idős nőt Felsőnyárádon

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Boon.hu

Többször is szúrt a késsel

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint március 24-én déli 12 óra előtt nem sokkal a férfi, aki korábban több alkalommal végzett az idős nőnél pénz fejében kerti munkákat, bement az asszony felsőnyárádi ingatlanába, ahol tőle pénzt követelt, majd az ágyra lökte, a nála lévő késsel három alkalommal nyaktájékon megszúrta, majd 20 ezer forintot magához véve távozott a helyszínről.  

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sértett sérülései 8 napon túl gyógyulóak.

Nyereségvágy 

A gyanúsított cselekménye - bizonyítottság esetén - nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének a megállapítására alkalmas.  

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és az emiatt kiszabható büntetés súlyosságára, mely 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, valamint a gyanúsított kedvezőtlen egzisztenciális helyzetére figyelemmel szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Fennáll annak a veszélye is, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával vagy tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené. Életvitelére figyelemmel pedig a bűnismétlés veszélye is reális. Mindezen okok alapján a gyanúsított letartóztatását a Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte.

A végzés nem végleges - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában