Szegedi hírek

2022.05.18. 07:00

A Búvár-tó környékének fejlesztését szeretnék

Felháborító a Szeged Plaza mögötti Búvár-tó látványa olvasóink szerint, akik úgy vélik, egy sétányt is ki lehetne alakítani ott. Az önkormányzat feladata lenne a fejlesztés, amelyet uniós forrásból szeretnének megvalósítani.

Kiss Anna

Olvasóink szerint a Szeged Plaza mögötti tó látványa felháborító. Fotó: Frank Yvette

A közelmúltban több olvasói megkeresést is kaptunk annak kapcsán, hogy ráférne a fejlesztés a Búvár-tóra és környékére, mert annak jelenlegi állapota szerintük felháborító látvány. Úgy vélik, hogy a Vér-tó környéke szép és rendezett lett, de a Búvár-tó egyre elhanyagoltabb, pedig a nádas levágása, karbantartása nem lenne nagy dolog. 
 

Olvasóink szerint egy sétányt is érdemes lenne ott kialakítani sok paddal, hiszen szabadidejükben sokan tennének ott egy sétát, ráadásul a Szeged Plaza éttermeinek teraszáról lepillantva is sokkal szebb látvány tárulkozna a vásárlók elé. 
 

Éppen ezért megkerestük az önkormányzatot, ahol arról érdeklődtünk, hogy terveznek-e felújításokat a tónál, és ha igen, mikorra várható a beruházás kezdete. Válaszukban azt írták, hogy a Búvár-tó és környezetének rekonstrukcióját az önkormányzat európai uniós forrásból kívánja megvalósítani, de a magyar kormány egyelőre nem tudott megállapodást kötni az Európai Bizottsággal a hazánknak, így az egyes településeknek tervezett uniós források felhasználásáról. 
 

Hozzátették, ennek következtében nem ismert, hogy a végleges pályázati felhívás mikor, milyen tartalommal jelenik meg, illetve az sem, hogy a projekttervet tartalmazó támogatási kérelem mikor nyújtható be és mikor kezdődhet el az érdemi munka a projekt előkészítése érdekében. Kitértek arra is, hogy a tervezést is magában foglaló projekt előkészítési szakasza, amely az építési tevékenységre vonatkozó közbeszerzési eljárás lezárásáig tart, megközelítőleg két és fél évet vesz majd igénybe. 
 

Olvasóink szerint azonban évek óta csúnya a Szeged Plaza mögötti tó környéke, tehát már korábban időszerű lett volna költeni a területre. Közben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a közelmúltban arról beszélt, hogy csakis a bizottságon múlik, mikor írják alá a megállapodást, hazánk készen áll rá. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!