Az új étteremben nagyjából 70 fő tud majd munkát vállalni

2022.06.25. 18:50

Épül a makói McDonald’s, mutatjuk a látványtervet

Munkatársunktól

A makói McDonald’s látványterve.

Elkezdődtek a város első McDonald’s éttermének építési munkálatai – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat. Mint korábban megírtuk, a képviselő-testület márciusban hagyta jóvá a létesítmény terveit, ami a Csa­­nád vezér tér és a Kossuth utca találkozásánál, a belváros felől nézve a benzinkutat kö­­vetően, a kétszer kétsávos út kö­­zötti háromszög alakú területen épülhet fel. A területet az önkormányzat már korábban eladta a beruházásban érdekelt, fővárosi székhelyű Progress Étteremhálózat Kft.-nek 83 millió forint plusz áfáért. 

A beruházás megvalósítása több mint 100 ember összehan­golt munkáját igényli, az új étteremben pedig nagyjából 70 főnek lesz lehetősége teljes vagy részmunkaidőben munkát vállalnia. A több mint 120 négyzetméteres vendégtérrel rendelkező étterem körül több mint 600 négyzetméter zöldfelületet, valamint pihenőszigeteket is kialakítanak. Az autóval érkezőket McDrive, a kávérajongókat McCafé, a családosokat pedig játszótér is várja. 

A régió azért is különleges számunkra, hiszen az éttermeinkben felhasznált egyik alapanyag, a szárított hagyma is a makói térségből származik – mondta Égi Zsolt, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető cég ügyvezető igazgatója. Az étteremhálózatnak hazánkban 102 egysége van. A makói nyitás hónapokon belül várható. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!