Mutatjuk a változásokat

2022.06.27. 21:28

Péntektől változnak a parkolási díjak, új parkolóbérleteket is bevezetnek

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Az egészségügyi vészhelyzet előtt, 2020 decemberében Szeged Megyei Jogú Város 64/2020. (XII.22.) önkormányzati rendelete módosította a közterületi parkolási termékeket és díjakat. A rendelet a COVID vészhelyzet után lép hatályba, 2022. július 1-től: péntektől új parkolóbérleteket vezetnek be és változnak a díjtételek a közterületi fizetési parkolási rendszerben - tájékoztatta portálunkat a Szegedi Közlekedési Társaság. 

Tájékoztatójukból kiderült többek között az is, hogy július elsejétől a kombinált parkolóbérletek mintájára váltható lesz féléves, negyedéves és havi bérlet a sárga zónákra is. A féléves és negyedéves bérletek bármikor válthatóak lesznek az év folyamán, a váltás napjától 6, illetve 3 hónapig érvényesek. A bérletek az SZKT-tól kapott információk alapján legfeljebb tárgyévet követő év január 5-éig lesznek érvényesek. A rendszámhoz kötött sárga zónára vonatkozó éves bérlet év közben legalább 9 hónap időtartamra váltható. 

A kedvezményes lakossági parkolóbérleteknél is lesz változás, bevezetik ugyanis az éves mellé a féléves bérletet is, ami tárgyév január 1-től június 30-ig, illetve július 1-től december 31-ig tartó időszakra válthatóak. A kedvezményes éves, féléves bérlet nem visszaváltható, időarányosan sem. 

Július elsejétől változnak az egyes zónákra vonatkozó parkolási díjak is. A zöld zónában a jelenlegi 480/óra helyett 535 forintot kell majd fizetni, a sárga zónában 220 helyett 245 forintot. A sárga zónára váltható napijegy a korábbi 1320 helyett 1465 forintba kerül majd. 

A különböző parkolóbérletek július elsejétől érvényes díjszabásáról bővebb információt a Szepark honlapján találnak az érdeklődő autósok. 

A bérlet típusú termékek vásárlását online a nap 24 órájában, a Szepark ügyfélszolgálatán (Arany János utca 5.) munkanapokon 7.45-17.00 között folyamatosan elővételben is biztosítják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!