Szeged

2022.06.28. 15:30

Összeírják a kutyákat

A Szeged közigazgatási területén tartott kutyákról október 31-ig kell nyilatkozniuk a gazdáknak. Fotó: Frank Yvette

Ismét nyilvántartás készül arról, hány kutya él Szegeden: az önkormányzat június 15-től október 31-ig a vá­­ros közigazgatási területén ebösszeírást végez. 

A házi kedvencek gazdáinak október 31-ig kell nyilatkozniuk, mennyi kutyát tartanak. Az ehhez szükséges formanyomtatványt mindenkinek saját magának kell beszereznie. Ez elérhető a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatain és kirendeltségein, valamint letölthető az önkormányzat honlapjáról és az e-önkormányzati portálról is. 

Több kutya esetén állatonként külön-külön nyomtatványt kell kitölteni. Fontos, hogy a mikrocsippel ellátott és az állatorvosnál bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a korábbi évek ebösszeírásai alkalmával már bejelentett ebeket is be kell jelenteni. Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. 

A kitöltött nyomtatványokat személyesen lehet leadni az ügyfélszolgálatok vagy a kirendeltségek valamelyikén, postai úton az Igazgatási és Építési Irodának címezve kell elküldeni (6720 Szeged, Széchenyi tér 11.), elektronikusan pedig ügyfélkapus bejelentkezéssel az epapir.gov.hu oldalon szkennelni kell a Bejelentőlap ebösszeíráshoz nyomtatványt, vagy az e-önkormányzati portálon az Ebösszeíró adatlapot közvetlenül beküldeni. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában