Közgyűlés Szentesen

2022.06.30. 17:33

Nem nevezik át a szentesi könyvtárat, csökkentik a zajt a Delelő körül

Zajvédőfal, megemelt medence használati díj, a könyvtár régi és tervezett új neve, illetve a sikeres szúnyoggyérítés is szóba került a csütörtöki szentesi közgyűlésen.

Tábori Szilvia

Közgyűlést tartottak a szentesi városházán. Archív fotó: Török János

Rendes közgyűlését tartotta csütörtökön délelőtt Szentes képviselő testülete a városházán. Mint azt Szabó Zoltán Ferenc polgármester a napirendi pontok előtt egyebek mellett elmondta: az eredetileg tervezett költségvetést betartva elkészült a Ficánka Református Bölcsőde, a harminchat férőhelyből harmincnégyet már feltöltöttek. 

A Delelő Sörözővel már egyeztetett, a Krimó Bár tulajdonosaival pedig találkozót tervez a városvezetés a lakossági bejelentések nyomán. Mint a polgármester hangsúlyozta: bár városi rendelet nem kötelezi az üzemeltetőt erre, a Delelőnél zajvédő falakat helyeznek el. Krausz Jánosné képviselő szúrópróbaszerű zajmérést javasolt azokon a helyeken, ahol a lakóházakhoz közeli vendéglátóhelyek miatt gyakori a panasz. 

A polgármester szót ejtett még a szúnyoggyérítésről, a város vezetője szerint a tavalyi kritikus év után idén lényegesen jobb a helyzet. A katasztrófavédelem rendszeres irtását a város megtoldja kiegészítő védekezéssel. A városi könyvtár elnevezésével kapcsolatban azt hangsúlyozta: az intézmény vezetősége Nyíri Antal nyelvész professzor neve mellett érvelt, ám a polgármester hangsúlyozta: erről kizárólag a város képviselő testülete dönthet, nem tartja helyesnek, hogy előzetesen már egyeztetést indított a könyvtár vezetése. Szabó Zoltán végül kikérte a lakosság véleményét. A közösségi oldalon ezernél több visszajelzés alapján elmondható, a többség a Szentes Városi Könyvtár elnevezésnél maradna. Ez tehát a végleges. 

Hornyik László Károly képviselő annak okát firtatta, hogy a szentesi vízilabda klub miért nem a városban tartotta edzéseit és mérkőzéseit. Megjegyezte, hogy Bujdosó Tamás a vízilabda klub elnökeként azt nyilatkozta, azért kell más városba menniük, mert az üdülőközpont emelte a térítési díjat. Bujdosó erre úgy reagált, hogy egyetlen héten nem voltak bajnoki mérkőzések és lehetőség nyílt arra, hogy máshol is tréningezzen a csapat. Júniusban ugyanakkor többször egyeztettek az üdülőközpont vezetésével és a polgármesterrel, aláírták a megemelt medence használati díjról a szerződést. Azt hangsúlyozta, hogy figyelembe kellene venni: más csapatok más feltételekkel versenyezhetnek, és nem lehet egyoldalúan emelni a költségeket. A polgármester szerint miután két és fél éve semminek nem emelhették az árát, a mostani árkorrekció csupán tűzoltás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!