Népszámlálás lesz ősszel

2022.08.10. 16:13

Makón is toborozzák a számlálóbiztosokat

Szabó Imre

A makói városházán személyesen is le lehet adni a jelentkezési lapot. Archív fotó: Szabó Imre

– Számlálóbiztosokat keres a népszámlálás ősszel esedékes lebonyolításához a makói önkormányzat – tájékoztatta a Délmagyarországot Kruzslicz-Bodnár Gréta jegyző. Mint megtudtuk, összesen 64 számlálóbiztosra és 6, az ő munkájukat segítő emberre van szükség a városházán. A toborzást nyár elején kezdték, eddig nagyjából 40-en jelentkeztek és szeretnék, ha augusztus végére meglenne a teljes létszám.

A jelentkezőknek először egy online tanfolyamot kell elvégezniük, majd mintakérdőíveket kell kitölteniük. A feladatuk az lesz, hogy október 17-e és november 20-a között felkeressék a címlistájukon szereplő ingatlanokat, azokat leellenőrizzék, illetve vegyék fel az ingatlanról és a benne élőkről a kérdőívet. Egy-egy kérdezőbiztoshoz 220-230 cím fog tartozni, de most először kérdezőbiztos nélkül, online is kitöltheti a kérdőívet mindenki október 1-e és 16-a között. A jelentkezésnek olyan feltételei vannak, mint például a 18 év feletti életkor és a legalább középiskolai végzettség, illetve hogy az illető rendelkezzen a tanfolyam elvégzésére alkalmas okoseszközzel és mailcímmel. A biztosok munkájukért alapdíj mellett külön összeget kapnak mindegyik feladatért, tehát a címlista ellenőrzéséért és a kérdőívek kitöltéséért. 

Aki jelentkezne, a város honlapján online kitöltheti a jelentkezési lapot, vagy azt kinyomtatva beküldheti a városházára vagy leadhatja a portán, illetve beküldheti a [email protected] címre, de az önkormányzati lapban is közzétettek az űrlapot. Kruzslicz-Bodnár Gréta a népszámlálás sikere érdekében azt is kéri a makóiaktól, hogy mindenki helyezze ki a házszámtáblát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában