Színes madárvilágnak ad otthont

2022.08.11. 10:00

Szebb is lehetne a tó környéke - fotók, videó

Rendezni kellene a város széli tavacska állapotát, kéri az egyik önkormányzati képviselő. Kovács János arra hívta fel a figyelmet, hogy az egykori szeméttelep rekultivációja során létrejött tó körül sokkal rendezettebb is lehetne a környezet. A hely szebbé tételében a lakosságra is számít.

Majzik Attila

Hattyúk, darvak és kacsák is látogatják a tavat. Fotó: Majzik Attila

2015-re teljesen lezárult Szentesen a Rákóczi utcai, illetve a Termál szeméttelep teljes rekultiválása, miután egy vizes élőhely kialakítása is befejeződött. Ezt követően további feladatként – ahogy a város környezetvédelmi programja fogalmaz – a szabadidő hasznos eltöltéséhez szükséges parkberendezési tárgyak beszerzését és kihelyezését, valamint a zöldfelület fenntartását tűzték ki.

Néhány padot valóban kitettek a partra és pár fát is ültettek, de a jelenlegi helyzet köszönőviszonyban sincs azzal, mint amit az eredetileg benyújtott környezetrendezési terv ígért, hívta fel a figyelmet Kovács János önkormányzati képviselő.

A politikus elmondta, az akkori testület egy nagyon szép tervet kapott, ami szerint padok, sétányok, piknikező, sütögető helyek és fásított, rendezett környezet várta volna a Rákóczi utca legvégén fekvő kis tóhoz látogatókat. Ezzel szemben azért is többször interpellálnia kellett, hogy a füvet levágják időben a területen.

– Az utóbbi időben igen szép madárállomány telepedett meg a tavon, nemrég egy hattyúpár is költött itt. Nagyon sokan, különösen a természetkedvelők, szeretnek ide kijárni, nézelődni. Többször megkerestek a helyi lakosok, hogy lenne rá igény, hogy itt főzőhelyeket alakítsunk ki, egy szép közösségi tér jöhetne itt létre – jelezte a képviselő. Hozzátette, nem mondott le arról a tervéről sem, hogy akár egy játszóteret is ki lehetne alakítani a tóparton.

A képviselő azt szeretné, ha az önkormányzat anyagi helyzete engedi, akkor akár a lakosság bevonásával szebbé, élhetőbbé válna a tavacska és környéke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában