Helyi sport

2022.08.14. 19:17

Szeged-Csanád GA: mumus maradt a Szentlőrinc

A labdarúgó NB II. 3. fordulójában a Szeged-Csanád GA Szentlőrincen rendkívül gyenge első félidőt produkált, így kikapott.

Mádi József

Könczey Márk (balról) sok párharcot vívott.

Fotó: Laufer László

A Szeged-Csanád GA csapatkapitánya, Gajdos Zsolt, valamint Bíró Bence és Kővári Róbert sérülés miatt hiányzott a mumusnak számító Szentlőrinc elleni bajnokin.

Az tény, hogy a Szeged eddigi bajnoki pályafutása során még sosem győzte le a Szentlőrincet, de a labdarúgó NB II. 3. fordulójában lejátszott meccs első húsz perce nem azt sugallta, hogy ez így is marad. Simon Ádámé volt az első lövés a negyedik percben, majd a 7. percben Pintér Ádám cselezett jobbról befelé, lövését a SZEOL egykori kapusa, Prokop Rosztiszlav a rövidnél tolta szögletre. A 17. percben Haruna Jammeh forgolódott a 16-os előtt, majd félfordulattal lőtt, Prokop kezében landolt a labda.

És ahogy eddig mindig, a semmiből szerzett gólt a Szentlőrinc: a 27. percben Erdélyi Botondot buktatta a 16-oson belül Beronja Zoran, a 11-est pedig Rétyi Róbert biztosan lőtte a bal alsó sarokba, 1–0.

A következő támadás megint a Szegedé volt, amikor a 29. percben Haruna csúszatott mellé egy elég erős és mély beadást, majd jött egy szegedi hiba és a szentlőrinci gól. A 38. percben a kezdőkörben vesztett labdát a Szeged, Daróczi Zoltán csapott le rá, a 16-osig vezette, és a 16-os vonaláról a jobb alsó sarokba lőtt a labdát, 2–0.

Két helyzet, két gól – igen hatékony volt a Szentlőrinc játéka az első félidőben.

Kettőt cserélt a szegedi csapat a szünetben: Simon Á. helyett Farkas Aurél, Szakály Dénes helyett Dobos Áron érkezett. Az 51. percben Pintér jobb lábas lövését lábbal védte Prokop, majd a felszabadítás után Temesvári Attila szenvedett súlyosnak tűnő bokasérülést – érkezett Tóth Bence a belső védő pozíciójába.

Nehéz helyzetben volt a Szeged, mert hiába birtokolta többet a labdát, a Szentlőrinc foggal, körömmel, kézzel, lábbal védekezett – csíptek, rúgtak, haraptak a hazaiak. Mondjuk, ezt a harcmodort megtapasztalhatta már a Szeged, de alkalmazkodni hozzá, sőt az ellenszerét megtalálni továbbra sem sikerült.

A meccs hajrájához érkezve fogyott a szegedi csapat támadókedve, ezáltal a helyzetek sem jöttek, egyre reménytelenebb volt akár csak a szépítés elérése is.

A Szeged kikapott, így az első három forduló három idegenbeli mérkőzésén három pontot szerzett. Szerdán Szombathelyen a Haladás ellen lép pályára a szegedi alakulat.

Szentlőrinc–Szeged-Csanád GA 2–0 (2–0)

Labdarúgó NB II., 3. forduló. Szentlőrinc, 400 néző. Vezette: Nagy Norbert (Szilágyi N., Tőkés).

Szentlőrinc: Prokop – Havas, Keresztes B., Nagy Zs. R. (Tamás H., a szünetben) – Erdélyi, Papp G. (Vidnyánszky, 65.), Németh E., László D. – Daróczi (Török L., 81.), Rétyi (Filipovics, 65.) – Mervó (Csörgő R., 65.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő.

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Könczey, Temesvári (Tóth B., 51.), Szilágyi Z., Beronja (Bitó, 75.) – Simon Á. (Farkas A., a szünetben), Sipos Sz. – Pintér Á., Szatmári, Szakály D. (Dobos Á., a szünetben) – Haruna. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerzők: Rétyi (27., 11-esből), Daróczi (38.).

Sárga lap: Szatmári (45.), Simon Á. (45.), Mervó (51.), Tamás H. (63.), Dobos Á. (92.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában