Helyi kultúra

2022.08.18. 16:40

Díszmadarak kavalkádja - Galéria

K.K.

Szeged – 2022.08.18. Díszmadár kiállítás nyílik a Gábor Dénes szakközépiskola tornatermében. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

 

Madárcsicsergéstől hangos a napokban a szegedi Gábor Dénes Szakközépiskola tornaterme. Csütörtökön délben nyílt meg az 54. Díszmadár kiállítás a Délterületi Díszmadártenyésztők és Természetvédők H-21 Egyesülete szervezésében. A seregszemlére pénteken és szombaton 9 és 18 óra között, vasárnap 9 és 14 óra között várják a látogatókat. 

Pintér Csaba egyesületi elnök lapunknak elmondta, ezúttal is az ország minden részéről érkeztek madarak a kiállításra, többek között Budapestről, Kecskemétről, Pécsről, Székesfehérvárról. 

– 36 tenyésztő körülbelül ötszáz madarát tekinthetik meg a látogatók. A tenyésztők minden évben a fiatal szaporulatokat hozzák, amelyekre a legbüszkébbek – mondta, Hozzátette, a kiállítás egyben verseny is, szakértő zsűri díjazza kategóriánként a legszebb madarakat. Nézik a tollazatot, a körmöt, a csőrt és a madarak színét. 

A kiállított szárnyasok tollazatán a szivárvány minden színe megjelenik. A látogatók testközelből csodálhatnak meg ausztrál és ázsiai papagájokat, copfosfürjeket, kecske-, nap-, rozella-, énekes-, király-, szivárvány- és nimfapapagájokat, élénk citromsárga kanárikat, színpompás lórikat, bájos amandinákat, kakadukat, kacagó gerléket, cserfes jákópapagájokat, sőt egy sárga-kék ara papagájpárt is. 

 

 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában