Férfi kézilabda NB I.

2022.09.24. 21:23

Kellett a második félidő a Pick Szegednek a győzelemhez Dabason

A második félidőben sebességet váltott, így magabiztos sikert aratott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az NB I. 4 fordulójában 17–17-es első játékrész után 37–26-ra nyertek Rosta Miklósék Dabason. Csütörtökön 18.45-től a THW Kiel otthonában folytatja az ötszörös magyar bajnok a Bajnokok Ligájában.

Becsei Dávid

Rosta Miklós (a labdával) hat gólt lőtt Dabason.

Fotó: Karnok Csaba – archív

Meglátszott, hogy nem jutott idő a pihenésre. Pénteken este érkezett haza Franciaországból a Pick Szeged, alig huszonnégy órával később pedig már bajnokira volt hivatalos Dabasra. A sérült Borut Mackovsek és Luka Stepancic mellett Bodó Richárd maradt ki a meccskeretből, míg két fiatal, Ludmán Marcell és Varga Mihály került be. 

Szöllősi Szabolcs révén a dabasiak szereztek vezetést először a mérkőzésen, de úgy látszott, a szegediek hamar lerendezhetik a két pont sorsát. A kilencedik perc elején már 7–3-ra vezetett a Pick, ezt követően viszont egyre több hibát vétettek a vendégek. Komoly energiákat nyertek ezekből, a 13. minutumban így 9–9-nél utolérték a hazaiak a vendégeket. 

Az első játékrész második felében méltó ellenfele volt a Pest megyei együttes a magyar bajnoknak. Előbbinek arra is reális esélye mutatkozott, hogy előnnyel menjen szünetre, hiszen többször is kétgólos különbséget „tett fel” az eredményjelzőre. Az utolsó egy percben az osztrák válogatott balszélső, Sebastian Frimmel előbb hétméteresből, majd akcióból volt eredményes, így végül 17–17-es döntetlennel mentek pihenőre a csapatok. 

Ahogyan azt várni lehetett, a szünet jót tett Juan Carlos Pastor tanítványainak. A sokkal koncentráltabb védekezés meghozta a várt eredményt. A dabasiak az húsz perc elteltével szerezték meg a harmadik góljukat a második félidőben, ekkor pedig már 20–27-et mutatott a tábla. 

Végül sima, tizenegy gólos különbséggel nyert a Pick Szeged Dabason, csütörtökön 18.45-től pedig a német sztárcsapat, a THW Kiel vendége lesz a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában. 

Juan Carlos Pastor: – Gratulálok a dabasiaknak, mert nagyon jól kézilabdáznak, és csak balszerencséjük volt, hogy korábban nem tudtak Gyöngyösön nyerni. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan megszerzik az első pontjaikat. Ami ezt a mérkőzést illeti, rosszul játszottunk az első félidőben, amit megerősít a kapott góljaink száma, tizenhét az első, illetve nyolc a második félidőben. A szünet után jobban védekeztünk, ennek köszönhetően eldőlt a két pont sorsa. Hosszú utazásunk volt a BL-forduló után, játszhattunk volna jobban az első játékrészben és akkor hamarabb eldönthettük volna a meccset. 

Dabas KC VSE–Pick Szeged 26–37 (17–17) 
Férfi kézilabda, NB I. 4. forduló. Dabas, OBO Aréna, 700 néző. Vezette: Héjja, Kónya. 
Dabas: Pallag – Ács 1, Zdolik 2, Z. Horvat 6/2, Tarabochia 4, Szöllősi Sz. 3, Koller 1, Katona 1. Csere: Nagy T. (kapus), Garajszki 2, Bálint B., Fekete 5, Bognár, Hutvágner 1. Vezetőedző: Tomori Győző. 
Pick Szeged: Alilovic – Bombac 2, Tönnesen 1, Gaber, Bánhidi 5, Szita 4, Blonz 7. Csere: Mikler 1 (kapus), Radivojevics 3, Garciandía 3, Rosta 6, Martins, Frimmel 3/2, Ludmán, Varga M. 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 2/2, ill. 4/2. 
Kiállítás: 6, ill. 6 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában