Férfi vízilabda

2022.09.27. 16:40

Megszépül majd idővel az Eb-bronzérem

Felemás érzések miatt egyelőre még kevésbé csillog fényesen bronzérem Lakatos Soma szerint, aki Kovács Kristóffal hétfőn érkezett haza az U19-es Európa-bajnokságról Montenegróból. Rövidzárlat okozta vesztüket büntetők után az elődöntőben, a görögök elleni csalódott csapatok csatáját viszont magabiztosan megnyerték.

Becsei Dávid

Kovács Kristóf (balról) és Lakatos Soma bronzéremmel a nyakában a podgoricai éjszakában.

Megismétlődött az U18-as világbajnoki döntő párosítása az U19-es Európa-bajnokság fináléjában. Ezúttal nem Belgrádban, hanem a montenegrói Podgoricában csapott össze a magyar és a szerb fiú utánpótlás vízilabda-válogatott. A vb-döntőt ötméteresek után megnyerték a szegedi Leinweber Olivérrel felálló magyarok, az Eb-n viszont a szerbek kerültek ki győztesen a szétlövésből a 14–14-es rendes játékidőt követően. 

– Alig tértem magamhoz az Eb-elődöntő elvesztése után, csak ültem a medenceparton és nem értettem, mi okozta azt a rövidzárlatot, ami miatt ilyen rengeteg gólt kaptunk – emlékezett vissza a Szegedi VE tehetsége, Lakatos Soma. Hozzátette, a görögök ellen 10–7-re megnyert bronzmérkőzést követően megkönnyebbült, hogy ott van a nyakukban az érem. Idővel pedig szép emlék lesz a fényesen csillogó medália. 

Az új idényben már a Szegedi VE-t erősíti majd a Metalcom Szentestől leigazolt kapus, Kovács Kristóf. A 19 éves játékos úgy fogalmazott lapunknak, miután a csoportkört fölényes sikerekkel zárták, úgy érezte, megállíthatatlanok lesznek ezen az Európa-bajnokságon. Kellő magabiztossággal, nem lebecsülve vágtak neki a kieséses szakasznak. A negyeddöntőben Németországot könnyedén győzték le, majd jött a torna legnehezebb meccse Szerbia ellen. 

– Kapusként úgy láttam, voltak kilengéseink védekezésben, kaptunk elkerülhető gólokat. Pozitív viszont, hogy a rendes játékidőben veretlenek maradtunk a tornán. Rengeteg lehetőséget kaptam, két csoportmeccset is végigvédtem, a negyeddöntő játékidejét feleztük, míg a szerbek ellen én kezdtem – jegyezte meg Kovács. 

Az U19-es korosztálynak ez volt az első Európa-bajnoksága, így fontos tapasztalatokat gyűjtöttek. Maratoni hosszúságú felkészülés előzte meg az egyhetes tornát, amelyen az első hely volt a cél, több szakember pedig az eredményektől függetlenül az Eb legjobbjának a bronzérmes magyarokat tartja. 

– Természetesen hatalmas csalódottság lett úrrá rajtunk az elődöntős vereséget követően, de megmutattuk, hogy olyan sportemberek vagyunk, akik képesek felállni a padlóról nagyon rövid idő alatt. A bronzmeccsre erőt merítettünk belőle, hogy nem jöhetünk haza érem nélkül – magyarázta Lakatos. 

Az Eb-ről hazatérve hosszú pihenő nem jut Kovács Kristófnak és Lakatos Somának, mivel jövő szombaton a Kaposvár ellen kezdi a bajnokságot hazai környezetben a Szegedi VE. Mindketten kiemelték, úgy érzik, rengeteg fejlődtek a nyáron, amit kihasználva, már a somogyiak elleni segíteni akarják klubcsapatukat. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában