2022.10.01. 18:07
Tökök hallal a Dorozsmai Ízek Napján - fotógaléria
A program leglátványosabb része a tökfaragás volt.
Anna és Izabella is lelkes rajongója lett a tökfaragásnak. Fotó: Karnok Csaba
Gyakorlatilag megtelt a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház, ahol pénteken sportnapot, szombaton pedig a Dorozsmai Ízek Napját rendezték. Ezen aztán volt minden, ami szem-szájnak ingere. Annak ellenére, hogy a rendezvény ősz lévén a tök körül forgott, a halas ételek főzőversenyét rendezték meg. Ez amúgy nem csoda, ki enne tököt, ha van hallé, vagy éppen sült hal is.
Tököt és halat főztek a Dorozsmai Ízek Napján - fotók: Karnok Csaba
A versenyen 31 csapat indult. Persze versenyeztek a tökös ételek készítői is. A felhozatal egyébként a szokásos volt. A legkisebbek ugrálóvárazhattak, a nagyobbak pedig velük együtt összekenhették magukat vattacukorral. De a program legizgalmasabb, vagy legalábbis a leglátványosabb része a tökfaragás volt, amit Kalmár Benedek töknemesítő mutatott be. A tökfaragás a közelmúltban szinte már különálló művészeti ág lett, egészen fantasztikus alkotások készülnek a zöldségből. Ez tetszett meg Annának és Izabellának is. A testvérek szinte tátott szájjal nézték, ahogy a mester szinte mindent kifaragott. A lányok azt nézték végig, ahogy népi motívumok kerülnek egy tökre. A tökös-halas napot pedig koncertekkel zárták, amik egészen estig tartottak.