Krimi

2022.10.02. 05:55

Mint egy akciófilmben: lapáttal, bottal ütötte egymást főnök és beosztott (videó)

Egy cigaretta miatt támadt rá az üzemvezető a dolgozóra, brutális verekedés lett belőle.

Illusztráció: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 és egy 46 éves Nógrád megyei férfi ellen, akik 2021 áprilisában a munkahelyükön redőnylábbal és vaslapáttal verekedtek össze, egymásnak kis híján életveszélyes sérüléseket okozva - derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből.

A vád szerint, 2021 áprilisában, a reggeli órákban, a 46 éves férfi és egyik munkatársa az üzemcsarnokban összeszólalkozott, mert a fiatalabb férfi rágyújtott egy cigarettára. A vita rendezése érdekében a főnökükhöz fordultak, aki megkérte beosztottját, hogy ne cigarettázzon az üzemben.

A két férfi ezután visszatért a munkaterületre, ahol a férfi az előzményekkel mit sem törődve újra rágyújtott, mire a vádlott elkapta a nyakát, a földre rántotta, elvette tőle a cigarettát és eloltotta azt. 

A bántalmazott férfi a történek miatt bepanaszolta munkatársát, emiatt főnökük kirúgta a vádlottat, és felszólította, hogy hagyja el az üzemet. Mivel ennek az nem tett eleget, főnöke az egyik asztalnak lökte őt. A férfi sem hagyta magát, főnökét gázsprayvel fújta arcon, majd egymással dulakodni kezdtek. A vita odáig fajult, hogy a két férfi vaslapáttal és redőnylábbal felszerelkezve ütötte egymást.

A vádlottak az eszközöket egy idő után földre dobták, azonban a vitával nem hagytak fel, majd a főnök felvette az addig beosztottja által használt vaslapátot és azzal ütötte vitapartnerét, aki erre újra gázsprayt vetett be főnöke ellen.

A főnök és beosztottja egymásnak ugyan könnyebb sérüléseket okoztak, azonban az ütésre használt eszközökkel az egymás fejére mért ütések súlyosabb, illetve életveszélyes sérülések okozására is alkalmas voltak, ezért a Nógrád Megyei Főügyészség a főnök ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, míg beosztottja ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. 

A vádhatóság a vezetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés, míg beosztottjával szemben pénzbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a Törvényszék a redőnylábat, a vaslapátot és a gázsprayt is kobozza el.

Arra az esetre, ha a vádlottak az ügyben tartandó előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, az ügyészség az üzemvezetővel szemben 2 év végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés, míg a beosztottal szemben 300.000 Ft pénzbüntetés kiszabását jelölte meg mértékes indítványként.

A videó ide kattintva tekinthető meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!