Hatóság félrevezetése a vád

2022.10.03. 08:56

Valótlanul állította, hogy elrabolták – vádemelés egy szegedi önkormányzati képviselővel szemben

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki rendőri segítséget hívott, majd valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani.

delmagyar.hu

Fotó: illusztráció

A vádirat szerint a férfi 2021. február 15. napján este 7 óra körül Makó külterületén integetve kért segítséget az arra haladó rendőröktől. A vádlott a rendőröknek valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak és egy garázsban ébredt. Bejelentése szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták - tájékoztatott az ügyészség.

A vádlott valótlan bejelentésére a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amelyet később bűncselekmény hiánya miatt megszüntetett.

A járási ügyészség a férfit büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában