10 év alatt teljesen

2022.10.03. 11:30

Tető kerül a mórahalmi vásártérre

Arany T. János

Tízéves terv részeként tető kerül a mórahalmi vásártér fő vásárlói útvonalaira. Archív Fotó: Török János

Tíz év alatt a vásártér fő vásárlói útvonalainak teljes befedését tervezi a város. Erről Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere hivatalos Facebook-oldalán videóüzenetben számolt be.

A mórahalmi állat- és kirakodóvásár országos ismertségű, 20-30 ezer vásárló is megfordul itt egy-egy hétvégén, minden hónap harmadik vasárnapján. Annak érdekében, hogy a vásártér és a kereskedelem fejlődjön, a város egy többéves programot határozott meg. A vásári forgatag nem csak kulturális élmény, hanem ma már egy egzisztenciális szükséglet is, hiszen azok a termékek, ezen az árszínvonalon, amelyek itt elérhetőek egyre inkább fontossá válnak, ezért a vásári forgatnak és a vásárnak hosszú távon is létjogosultsága van 

– mondta a polgármester.

Mórahalom a többi vásáros településektől eltérő módon nyúl hozzá a kérdéshez. Nógrádi úgy fogalmazott, szeretnék komfortos körülmények közé helyezni a vevőket, ezért azokra az útvonalakra, ahol közlekednek, tetőt tesznek. Ezek nyitott, fedeles elárusítóhelyekké válnak, ahol a vásárlók feje fölött lesz a tető, és a vásározó emellett tudja a portékáját árulni. Ez egy többéves program, ami tíz év alatt valósul meg, Ennek első üteme indult most el. Befejeződött az alapozás, készülnek a pillérek, amelyekre majd a tető kerül. A polgármester üzenet végén egy félreértést is szeretett volna tisztázni. Hangsúlyozta, hogy nem a városi piac települ ki a vásár területére, az felújítva, kibővítve marad az eredeti helyén.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában