Hatalmas szakmai elismeréseket kapott a homokháti város

2022.11.25. 19:30

Mórahalmi az év szállása és turisztikai attrakciója - Fotók

Budapesten csütörtök este kiosztották a díjakat az idén tízéves Év Szállása és Turizmus Kiválóságai Gálán. A szallas.hu szállásfoglaló portál díjkiosztóján az Év Szállása 2022 fődíjat a mórahalmi Colosseum Hotel kapta, az Év Turisztikai Attrakciója a vendégértékelések alapján a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett, az Év Turisztikai Települése pedig Debrecen után Zalakarost megelőzve Szeged.

Arany T. János

Tóth Béla, a Colosseum Hotel Mórahalom igazgatója az elismerésekkel. Az Év Szállása 2022 fődíjat a mórahalmi Colosseum Hotel kapta, az Év Turisztikai Attrakciója a vendégértékelések alapján a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett. Fotó: Gémes Sándor

– 25 évvel ezelőtt Mórahalom járás halmozottan hátrányos helyzetű volt, a közelmúltban a Magyar Bankholding Nyrt. által készített tanulmány szerint  hatodik legélhetőbb város. Most pedig egy rangos szakmai értékelés eredményeként került Mórahalom egy ranglista tetejére – kezdte Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen a város legújabb turisztikai elismeréseiről számoltak be.

Harminc év munkája van benne

A Szallas.hu szállásfoglaló portál felmérése szerint a vendégértékelések alapján idén a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőt választották az év turisztikai attrakciójának, az év szállása 2022 fődíjat pedig a négycsillagos Colosseum Hotel nyerte el. Nógrádi kiemelte, harminc év összehangolt térségfejlesztésének eredménye, hogy az itt élők számára a turizmus érezhető bevételt jelent, és ma már olyan fontos, mint az ipar, vagy a korábban meghatározó mezőgazdaság.

Az Elixír Hotel rekordévet zár

A pénteki sajtótájékoztatón a polgármester említést tett az Elixír Hotelről is, amely rekordévet zár. Berta Zsolt, a fürdő marketingvezetője és a szálloda igazgatója elmondta, a vendégértékelést települési szinten is fontosnak tartják. A városban az önkormányzat és a legtöbb idegenforgalomban tevékenykedő cég folyamatosan méri a vendégek elégedettségét, ez képezi a fejlesztések alapját. A fürdő 7300 turisztikak attrakció közül nyerte el az elismerést, ami egy nívós és színvonalas díj. Az Elixír Hotelre áttérve elmondta, a idén rekordévet zárhatnak, a ház kihasználtsága eléri a 80 százalékot.

Három díjat is kapott a Colosseum

Tóth Béla, a Colosseum Hotel igazgatója elmondta, a tizenegy éve épült és tíz éve az Accent Hotels által üzemeltetett szálloda számára óriási elismerés volt a díj. A hotelt három kategóriában is elismerték: Az Év Szállása 2022 fődíj mellett a vendégértékelések alapján is első lett, a szakmai zsűri döntése alapján meghozott döntés szerint pedig a harmadik helyen végzett. – Óriási megtiszteltetés, fantasztikus érzés, nem tudok eléggé hálás lenni a kollégáimnak, ez mindannyiunk díja – hangsúlyozta az igazgató.

Pálinkaverseny és Tepertőfesztivál

A sajtótájékoztatón Balogh-Stampf Mariann, a Móra-Tourist Nonprofit Kft. ügyvezetője a szombati VIII. Mórahalmi Pálinkaverseny és Tepertőfesztiválra invitálta az érdeklődőket, ami szintén része Mórahalom turisztikai kínálatának. A program 14 órakor kezdődik a Pramonád téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában