Jön a NEKA

2022.11.26. 07:11

A Pick Szeged itthon játszik újabb bajnokit

Két szegedi kézilabdázó is NEKA-mezben futhat ki ma este a Pick Aréna küzdőterére a Pick Szeged ellen az NB I.-ben, ugyanis kölcsönben töltik ezt az idényt a balatonboglári együttesnél.

B.D.

Dean Bombacot Szita Zoltán tehermentesítheti, ha úgy adódik.

Fotó: Gémes Sándor

Harmadszor mérkőzik meg egymással a Pick Szeged és a NEKA a férfi kézilabda NB I.-ben, miután az előző szezonban újoncként került fel az első osztályba utóbbi. A premiermeccsen még az újszegedi sportcsarnokban nyertek Bodóék 40–22-re, majd Balatonbogláron már csak 31–26-ra. 

Lesznek ismerős arcok a vendégeknél, hiszen Bajus Bruno és Szilágyi Benjámin is a Pick játékosa, de ezt a szezont a NEKA-nál tölti kölcsönben. 

A balatonbogláriak eddigi kilenc találkozójukból hármat megnyertek a bajnokságban, valamint a Balatonfüredtől otthon raboltak bravúrpontot (23–23). Komlón 31–29-re nyert a NEKA, míg otthon a Ceglédet 32–23-ra, míg a Budakalászt 28–23-ra győzték le. Mindezeknek köszönhetően hét pontot gyűjtöttek eddig és a tizennégy csapatos tabella tizenegyedik helyét foglalják el. 

A szegedi játékosok közül két szélsőnek ment eddig legjobban a mai ellenfél ellen. Alexander Blonz tizenháromszor volt eredményes két meccsen, míg a harmincadik születésnapját tegnap ünneplő Mario Sostaric tizenkét gólt lőtt eddig a NEKA kapujába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában