Férfi vízilabda

2022.11.26. 11:52

Nem jutott elődöntőbe a Szegedi VE a Magyar Kupában

Az idegenbeli hétgólos vereség után Szegeden négy találattal bizonyult jobbnak a Vasas a BENU férfi vízilabda Magyar kupában.

B.D.

Lakatos Soma ezúttal nem szerzett gólt.

Fotó: Gémes Sándor

Kiss Csaba vezetőedző a fiataloknak szavazott bizalmat. Molnár Dávid, Sánta Dániel és Boros Tamás csak a lelátóról figyelte a társakat, míg Pörge Zsombor, Leinweber Olivér, Horváth Vencel, Lakatos Soma és Gyovai János a Vasas világklasszisaival harcolt a vízben. A szegediek végig méltó ellenfelei voltak a fővárosiaknak, a fiatalok közül Gyovai kapus ötméterest hárított.

Kiss Csaba: – Gratulálok a Vasasnak, és sok sikert kívánok nekik a Zvezda elleni nemzetközi kupapárharcukhoz. Már a Pécs ellen bajnokira gyakoroltunk, óriási élmény a Vasas ellen játszani, nagy játékintelligenciával rendelkező játékosok alkotják a keretüket. Hatalmas pozitívum, hogy a fiatalok közül többen remekül szálltak be a vízbe, meghálálták a bizalmat, ez ismét egy nagy pillanata a szegedi vízilabdának. Örülök, hogy csökkent a két csapat között a különbség.

Szegedi VE–Vasas 9–13 (3–5, 1–2, 2–4, 3–2)
Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Csanádi, Tóth I.
Szegedi VE: Kovács K. – Tóth Gy. 1, Bóbis 1, Lakatos, Baj 2, Kürti, Vékony. Csere: Gyovai (kapus), Leinweber 1, Kardos 1, Horváth Zs., Horváth V. 2, Kasza, Pörge 1. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Vasas: Mizsei – Brguljan 1, Zerinváry 1, Erdélyi 2, Bátori 3, Gábor L., Simon R. 1. Csere: Hegedűs (kapus), Rangyelovics, Konarik, Mezei, Herczeg 1, Nagajev 3, Sedlmayer. Vezetőedző: Szlobodan Nikics.
Továbbjutott: a Vasas 26–15-tel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában