Lesz plüssdobás

2022.12.09. 07:15

Az OTP Bank-Pick Szeged 2022-ben utoljára játszik itthon bajnoki meccset

Három mérkőzése maradt ebben az évben az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának. Az egyetlen hazai találkozón szombaton 17 órától (élő: M4 Sport+) a Csurgót fogadják Bodó Richárdék az egyéves születésnapját ma ünneplő Pick Arénában, ahol a jótékonykodás is főszerepbe kerül ismét.

Becsei Dávid

A Kielcétől háromgólos vereséget szenvedett az OTP Bank-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában.

Fotó: Karnok Csaba

A lengyel bajnok Kielce ellen lejátszotta utolsó hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését ebben az évben a Pick Szeged, hátra még egyáltalán nem dőlhet. Holnap késő délután utoljára lép pályára az ötszörös magyar bajnok idén hazai környezetben, majd szerdán 18.45-től már Norvégiában az Elverum vendégei lesznek Juan Carlos Pastor tanítványai. Egy rendkívül fontos találkozón, hiszen ha begyűjtik a két pontot, óriási lépést tehetnek meg a továbbjutás felé. 

A szerda esti Hét meccsén a legtöbb gondot a kielcei beállók jelentették a szegedi védelemnek. A francia klasszis Nicolas Tournat termelte a gólokat, a fehérorosz Arciom Karaljokkal szemben viszont rendre megnyerte a lőpárbajokat Mirko Alilovic. 

– Tanulhatunk a meccsből, tanulnunk is kell, próbálunk javulni. Kell még pontokat gyűjtenünk, hogy ott lehessünk az egyenes kieséses szakaszban – hívta fel a figyelmet Pastor az összecsapást követően. 

Holnap 17 órától az NB I.-es tabella negyedik helyén álló, tizenötpontos Csurgó érkezik Szegedre. Legutóbb otthon 30–27-re legyőzték a Gyöngyöst, míg a Telekom Veszprém otthonában 44–28-as vereséget szenvedtek, a Ferencvárost viszont nagy csatában 31–30-ra felülmúlták. 

Eseményekkel teli hétvége vár a szegedi szurkolókra, hiszen a Csurgó elleni bajnoki előtt ismét lesz jótékonysági plüssdobás. Idén a Magyar Református Szeretet Szolgálatnak és az Ágota Alapítványnak juttatják el a plüssöket, amelyek 16 óra 48 perckor repülhetnek majd be a pályára. 

Vasárnap 9 órától ötödik alkalommal rendezik meg a Mézi-kupát, először a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában. A csapat hatalmas szurkolójára, Mézes Sándorra emlékeznek ezzel az eseménnyel, amelyen négy csapat (Csak előre, Szögedi Köménymag, Sportolók/Média és Mézi) vesz részt egykori kiváló kézilabdázókkal (Avar György, Dobos László, Nagy Zoltán, Bartók Csaba, Vadkerti Attila, Kotormán Attila, Herbert Gábor), míg a négy csapat edzői a jelenlegi játékosokból (Sostaric, Frimmel, Martins, Bodó, Szita, Rosta, Alilovic és Gaber) kerültek ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában