Nem csökken a migrációs nyomás

S. Z.

Fotó: Karnok Csaba

Összesen 351 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök csütörtökön az országban – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád megyében a járőrök 10 csoportban 303 migránst találtak Ásotthalmon, Öttömösön, Ruzsán és Szatymazon.

Bács-Kiskun megyében aznap 7 határsértőt találtak. A rendőröknek és a határkerítésnek köszönhetően, szintén Csongrád-Csanád megyében, a szerb határnál 390 embert sikerült megakadályozni abban, hogy törvénytelenül átlépje az országhatárt.

Ásotthalomnál, és Ruzsánál pedig ismét lebukott egy embercsempész. Ásotthalomnál rendőrök december 8-án 0 óra 20 perckor ellenőriztek egy litván honosságú gépkocsit és annak 46 éves litván állampolgárságú vezetőjét. Az autóban utasként tartózkodott egy 26 éves litván állampolgár, továbbá 8 illegális bevándorló.

Ruzsánál este 10 óra előtt állítottak meg egy német rendszámú kocsit, amit egy iraki férfi vezetett. Az autóban 16 migránst találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, de papírjaik nem voltak. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában